Darwin www.Skillingaryd.Nu
Till startsidan för föreningarTill startsidan för Pingstkyrkan

Tar avstånd från Darwin
Text ur Finnveden Nu den 23 februari 2005, här kompletterad med fler bilder
Tommy och Göran håller inte med Darwin. Foto: Per Bunnstad
Göran Stålhammar och Tommy Wallin är pastorer i pingstförsamlingarna i Skillingaryd och Vaggeryd och de tar avstånd från Darwin. Foto. Per Bunnstad

På senare år har fler och fler börjat ta avstånd från darwinismen, den lära som Charles Darwin skapade om arternas uppkomst. Nu har debatten på allvar kommit till Finnveden.

Vesa Annala är pastor i Alliansförsamlingen Horda och till helgen ska han medverka i en möteshelg i pingstkyrkorna i Klevshult, Skillingaryd och Vaggeryd kallad ”Tro och vetenskap”.
– Vi tror på Bibelns skapelseberättelse och inte på darwinismen, säger Göran Stålhammar och Tommy Wallin, pastorer i Skillingaryd och Vaggeryd.

Blir mörkrädd
– När man läser Darwins och darwinismens kritiker och samtidigt vet att skolungdomar matas med darwinism, blir man nästan mörkrädd. Hur är det möjligt att darwinismen introduceras som sanning med stort S för våra barn och ungdomar när man samtidigt vet att darwinismen tycks vara falsk både i sin filosofiska och i sin vetenskapliga grund, säger Vesa Annala som ofta föreläser kring livsfrågor.
På fredag talar han om ”Konflikten mellan skapelsetro och utvecklingsläran. På lördag fortsätter han bland annat om ”Intelligent design och darwinismens kollaps”. Sedan blir det även ett möte under söndagen.

Även forskarna
– Många tror att nästan alla vetenskapsmän och forskare är icketroende som betraktar evolutionsteorin som självklar. År 1997 visade en amerikansk undersökning att 40 procent av forskarna trodde på en personlig gud som man kan be till och förvänta sig svar ifrån, avslutar Vesa Annala.

Per Bunnstad