Jan O. Karlsson på besök www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för socialdemokraterna  Till startsidan för föreningar

Jan O. Karlsson vill ha fler svenskar
Inlagt 28/4 2009

Tidigare biståndsministern och migrationsministern Jan O. Karlsson (S) vill ha fler svenskar. Han är bekymrad över att det föds så få människor i Sverige. Det kommer att bli gigantiska problem med en allt äldre befolkning i landet.

Detta var lite av det han hade att säga när han i dag gästade Vaggeryd på inbjudan av ABF och Socialdemokraterna. Han talade om detta

För skolelever
Han inledde med ett fördrag för elever från årskurs 1 och 2 vid Fenix Kunskapscentrum. Det var elever från handel, barn och fritid samt samhällsprogrammet som lyssnade ganska intresserat – bara en slumrade till emellanåt– inte så ovanligt även utanför skolan. Det blev också en kortare frågestund.

Behövs fler
Jan O. Karlsson poängterade i sitt föredrag att det blir fler och fler äldre. Nytillskottet är alldeles för dåligt. Färre och färre ska betala för de som blir pensionärer. Detta är på väg att bli ett globalt problem.

Fler punkter
Jan O Karlsson – som den 1 juni fyller 70 – besökte därefter kommunens arbetsmarknadsenhet och avslutade med ett offentligt möte i Folkets Hus.

Per Bunnstad

Jan O. Karlsson talade för elever på Fenix.
Det var elever från ettan och tvåan som lyssnade.