Vaggeryds SOK – Årsmöten    www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för föreningar  Startsidan för VSOK

Friluftsgården fyller 65 – och byggs om
Inlagt torsdag 18 mars 2010
Reine Frisk lägger ut texten om de förändringar som planeras på Friluftsgården.

Eftersom Vaggeryds SOK.s klubbstuga Friluftsgården fyller 65 i år var stugans framtid det stora diskussionsämnet vid VSOK.s årsmöte. 65-åringen är i behov av en rejäl ansiktslyftning både exteriört och interiört och därför fick medlemmarna ta ställning till tre olika förslag till förändringar.

Förslag ett innebar att köket flyttas till sin gamla plats i stugans mitt och att den norra delen byggs om till en större samlingssal med plats för närmare 100 personer. I förslag två ligger köket kvar på sin nuvarande plats men invändigt blir det större omdisponeringar.
Förslag tre innebar att Friluftsgårdens planlösning behålls och att man nöjer sig med att måla om, lägga nytt tak och dito golv med mera.

Fick vägledning
I den omröstning som följde fick förslag två ungefär lika många röster som de två övriga förslagen tillsammans. Det innebär att styrelsen fick en klar vägledning om hur man ska jobba vidare. Klart är också att man kommer att uppföra en altan på stugans östra sida.

Mest omval
I styrelsevalet fick ordförande Reine Frisk förnyat förtroende liksom kassören Ingemar Johannesson, sekreteraren Kåre Boberg och ledamoten Lisbeth Karlsson.
Kvarstående är Peter Frisk, Bernt Ekfeldt och Stefan Stork. I övrigt var det omval över hela linjen. Noterbart är att Karl-Olof Johansson lämnade tipskommittén efter många års tjänstgöring där.

Orienteringens upptakt
Årsmötet fungerade också som skidavslutning och orienteringsupptakt. Skidbasen Bernt Ekfeldt summerade säsongen och var särskilt glad för att skidskolan kunnat genomföra hela 23 samlingar och att flera lovande ungdomar har påbörjat sina tävlingskarriärer skidåkare.

Skidpriser
En rad priser delades ut från den gånga skidsäsongen där Per Landin blev både klubb- och kommunmästare. Priset som bäste VSOK-åkare i Vasaloppet gick till Johan Bäck som därmed bröt Per Landins segersvit.

Morgan bäst igen
Orienteringssektionen kommer 2010 att arrangera inte mindre än sju närtävlingar samt en större tävling tillsammans med SFK. Styrelsens poängpris till föreningens bäste orienterare tillföll än en gång Morgan Ljung.

Kåre BobergMorgan Ljung vann återigen poängtävlingen för säsongen 2009. VSOK-ordföranden Reine Frisk överlämnade priset.
Skidbasen Bernt Ekfeldt applåderar Ina Bäckdal, klubbmästare.
Alma Bergqvist, VSOK:s senaste stjärnskott i skidåkning.
Karin Bäckdal, klubbmästare för damer.