SIK–JIK100105  www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu  Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIK Till startsidan för SIK herr 2009–2010

Tempostarkt JIK vann stort
Inlagt tisdag 5 januari 2010

SIK föll med 5–10 (2–7, 0–0, 3–3) i träningsmatchen hemma mot division 1-laget Jönköpings IK.

Det var annars SIK som inledde bäst med två snabba mål efter 8.25 och 9.27. JIK reducerade snabbt, efter 9.56 och när matchklockan stod på 11.27 stod det 2–2.

Ytterligare fem JIK-mål
Sedan följde JIK-mål efter 13.33, 13.55, 16.12, 18.32 och 19.59. Och så var den matchen nästa över.

Stoppade JIK:s fina spel i mitten
Lika målrikt som det var i första perioden, lika målsnålt var det i andra. Dels täppte SIK till bättre i mitten, dels verkade JIK ta det lite lugnare. Det blev inga mål och perioden var inte heller särskilt rolig.

Bra avslutning
Avslutande 20 minuter blev bättre. Lagen spelade ut och även om JIK dominerade höll SIK jämna steg i målprotokollet.SIK-tränaren Andreas Runnö och både nöjd och missnöjd.

Toppade laget
Några killar räckte inte till och han tvingades gå ned på två femmor efter den första perioden, av rädsla för en brakförlust.

Nöjd med en period
– Vi kämpade i alla fall bra och tredjeperioden är jag mycket nöjd med, konstaterar Andreas.
SIK har helt enkelt inte tillräckligt många spelare som kan spela nästan jämnt med JIK.

Duktig Johan
Den här kvällen får Johan Eriksson stort plus men han kunde inte spela den sista perioden på grund av skada. I första perioden var han annars lysande. John Ygemar var också duktig i offensiven. Bakåt var Oskar Eklöv och Patrik Strand duktiga.

Målen
SIK:s målskyttar var Johan Eriksson, John Ygemar, Tobias Hjorth, Victor Fransson och Patrik Strand.
Målen för JIK gjordes av Johan Andersson 2, Andreas Berglund 2, M Fredriksson 2 samt Fredrik Emilsson, Jimmy Lindestrand, Emil Eriksson och Johan Glad.

Per Bunnstad

Jonas Ragnarsson står framför mål när John Ygemars skott betyder hemmaledning med 1–0. Då hade det spelats 8.25
SIK:s Johan Eriksson gör 2–0 efter 9.27 och då hade JIK en spelare utvisad.
SIK i anfall. Nummer 77 är Jonas Ragnarsson i SIK
Domare Fredrik Dalén, tidigare skillingarydsbo.
Lagens två bästa spelare: Johan Eriksson i SIK och Johan Andersson i JIK.
De gjorde ett respektive två mål. Johan Eriksson fick även i spelet finna sig i att vara tvåa. det är inte lätt att hänga med en så rutinerad kille som Johan Andersson. Men landslagsspel tänker Johan Andersson inte längre på:
– Nej, när jag valt en klubb i ettan har inte kvar den tanken, säger han.
Johan Andersson show – inför ”hemmapublik”
Förre landslagsstjärnan Johan Andersson spelade nästan som på hemmaplan för på läktaren satt svärfar Nils-Sture Lindahl och svärmor Christel från Vaggeryd.

– Jag har varit i Skillingaryd förut men aldrig spelat här, sa Johan före matchen.

Går till SIK...!?
På frågan om han om något år tänker börja spela för SIK sa han:
– Men ska aldrig säga aldrig men nu är det JIK som gäller.
På läktaren satt även Johans hustru Anna och hennes bror plus ett par hundra andra som kommit för att se Johans och hela JIK:s show.
Före matchen blev Johan intervjuad av SIK-tränaren Andreas Runnö med sponsorer och SIK-ledare som åhörare.

Stor show
När matchen väl kom igång var Johan anonym i 5–10 minuter men sedan växte han och hela laget. Han gjorde två av JIK:s mål i den första perioden och visade prov på enormt tempo och stor show.

Johan, i JIK-dressen. Frågan är när det blir SIK...
In för matchen intervjuade Andreas Runnö storstjärnan Johan Andersson.
På läktaren återfanns bland annat Johan hustru Anna med broder intill sig. På övre raden Annas mamma Christel, morfar Åke och pappa Nils-Sture.