VIK–SIK 010102   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu  Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIK Till startsidan för SIK herr 2009–2010

Efter 7.59 kvitterade SIK till 2–2 i svarta tröjor genom nummer 12 Martin Claesson.
SIK räddade poäng i slutet
Inlagt lördag 2 januari 2010

VIK hände med i två perioder men när SIK toppade hängde hemmalaget inte med. Matchen Värnamo-Skillingaryd slutade 5–10 (2–2, 3–3, 0–5).

VIK fick en smakstart med 1–0 efter 1.53 och 2– 0 efter 2.09. SIK segade sig ikapp och tog i andra perioden ledningen. Hemmalaget gick upp 4–3 genom två mål inom 18 sekunder. SIK gjorde 4–4 men hemmalaget tog ledningen igen. Det blev 5–5 före pausvilan.

Prickade krysset
I tredje perioden toppade SIK laget och det gav direkt resultat. 6–5 kom efter 55 sekunder. det var Jesper Henningsson som elegant pricksköt i krysset. Nu rullade SIK upp hemmaförsvaret. Efter 1.05 kom 7–5 och efter 3.24 8–5. Därmed kändes det avgjort.

Starkt hemmalag
VIK leder division 4 medan SIK är ett topplag i division 2. Det borde betyda ett stort spelövertag för SIK men riktigt så var det inte. Visst var SIK spelmässigt starkare även de två första perioderna men VIK kontrade skickligt och hade då ett starkt försvar. En del i SIK verkade lite loja och det blev ommöblering inför sista perioden.

Rent spel
det var en match med endast två utvisning och det var över huvud taget snällt på banan. Man bjöd ändå till i närkamperna men det allra sista gav man inte alltid.

Duktiga i VIK
VIK hade kanske planens bäste spelare i Markus Gustafsson, 26-åringen var sammanhållande i försvaret och styrde och ställde. Hans passningsspelet är helt underbart att skåda och var närmast 100-procentig i matchen.
VIK-tränaren Magnus Carlstedt ville även speciellt framhålla Mikael Strandhamn och vi lägger till Dat Du, Erik Lund och John Claesson

Nöjd tränare
– Det var en helt ok insats från vår sida med en bra laginsats med två bra målvakter i form av Martin Carlsson och Anders Schultz. Att SIK fick toppa i sista perioden säger lite om vår fina insats, noterar Magnus Carlstedt.

Duktiga SIK
Hos gästerna överbetyg till Jesper Henningsson, Samer El Kari, och Johan Eriksson. Andra duktiga var Patrik Strand, Viktor Fransson och Oskar Eklöv.

Inte så nöjd
SIK:s tränare Andreas Runnö var trots segern inte så nöjd. Han tycker att flera spelare inte alls bjöd till.
– Vi vann, konstaterar han, men mer plus än så vill han inte utdela.

Målen
Målen för VIK: Daniel Jönsson, Mikael Strandhamn, John Claesson, Mikael Hägg och Johan Amnebrink.
Målen för SIK: Patrik Strand 3, Jesper Henningsson 2, Simon Claesson, Christopher Henriksson, Viktor Fransson, Kristoffer Sköld och Thobias Hjort.

Per Bunnstad

2–0 till VIK genom nummer 21, veteranen Mikael Strandhamn.
Nära mål för SIK.
Kap med två VIK.spelare mot SIK:s Jesper Henningsson.
4–4, SIK-kvittering genom nummer 15 Patrik Strand.
5–7 och det är Victor Fransson utanför bilden som klippt till.
5–8 och det är nummer 9 Kristoffer Sköld som sätter bollen i mål bakom Martin Carlsson.
5–9 och det är 76 Jesper Henningsson som är målskytt.
SIK-kontring- Nummer 20 är Victor Fransson.