Dressmanns www.skillingaryd.nu

Dressmanns fyllde två år
Inlagt 23/2 2009
Fyra femtedelar av Dressmanns fanns på plats vid tvåårsfesten. Privatbild
Grabbar som tar det lugnt men till helgen är det spelning. Privatbild

Gruppens Dressmanns från Skillingaryd firade i kväll tvåårsjubileum.

Fyra femtedelar av bandet fanns på plats hemma hos gitarristen i bandet, Robin Johansson. De övriga var Jonas Blomberg samt Jakob och Jonathan Granefelt.
Trummisen Peter Johansson fick förhinder och kunde inte vara med.
– Vi ska spela på invigningen av den nya sporthallen på söndag, berättar Robin.Dressmanns – med touch av Mando Diao
Inlagt maj 2008
Peter Johansson, Jonathan Granefelt, Robin Johansson, Jonas Blomberg och Jakob Granefelt. Foto: Per Bunnstad

Dressmanns, just det välklädda. Och det är med tanke på klädseln som rockgruppen i Skillingaryd valde sitt namn.
– Vi brukar vara lite snyggt klädda när vi spelar och då fastnade vi för det namnet, berättar Jonas Blomberg som är en av de fem killarna i bandet.

Det var Jonas som tillsammans med fyra kompisar bildade bandet den 23 februari 2007. Två har slutat men ett par andra tillkommit. Gruppen består i dag av fyra killar som går i åttan och en i femman. Yngst är Jakob Granefelt på bas. De äldre är Jonas Blomberg, sång och gitarr, Jonathan Granefelt, gitarr, Robin Johansson, gitarr och Peter Johansson, trummor. Peter är det senaste förvärvet till bandet.

Skriver eget
Till stor del har killarna fått sina influenser av det svenska rockbandet Mando Diao, men man blandar och ger. Man spelar också in egen musik och skriver texter, som genomgående är på engelska.
Alla går i kulturskolan där de framför allt får fint stöd av Thomas Carlsson som på olika sätt backar upp grabbarna i deras strävan att bli duktiga musiker.

I rockstudion
Varje fredag spelar man i den fina rockstudion i källaren i 1952 års skola vid Fågelforsskolan. Här övar många band från Skillingaryd men också från Vaggeryd.
– Om vi har en spelning övar vi även lite extra inför den, berättar killarna.

Tre framträdande
Den närmaste tiden har man tre framträdande: Vid en kulturfest på Fenix Kunskapscentrum den 24 maj är man förband i samband med en rockkväll, på Hjulafton i Skillingaryd den 31 maj samt att man ger en egen konsert på Fridhäll den 13 juni. Tidigare har Dressmanns bland annat spelat på skolavslutningen i julas.
En vacker dag kanske gruppen blir ordentligt uppmärksammad. Kanske även av företaget Dressmann som ju borde kunna bli en bra sponsor...

Per Bunnstad

Dressmanns, ung rockgrupp från Fågelforsskolan. Foto: Per Bunnstad
Det har dykt upp en ganska ny grupp i Skillingaryd, Dressmanns.
I rockstudion övar killarna varje fredag.