Cykelrunda www.skillingaryd.nu

Cykling, mat och öl...
Inlagt 16/8 2008

Sedan 20 år tillbaka finns i Skillingaryd en tradition där par cyklar hem till andra par med förplägnad.

Årets cykelrunda ägde rum i går kväll och 35 par hade trevligt tillsammans. Det var ”de äldre” som hade sin årliga sammankomst. Det finns också en annan variant där deltagarna är något yngre och förra helgen var ett 40-tal par runt i samhället.
Cykelrundan fungerar så att det varje år utses två värdpar. Dessa sätter ihop till vilka respektive par ska cykla för att få förrätt, vidare till nästa för middagen och till ett tredje par för efterrätt. Man bokar också lokal dit alla deltagare samlas.
I år var slutmålet restaurangen hos Götaströms Golfklubb. Här utsågs vinnarna av de mest fantasifulla cykeldekorationerna. Vinnare blev Åsa Karlsson och Stefan Wahlström.
Värdparen förkunnande också vilka som får äran att bli nästa års två värdpar: Det blev Lena Widesdotter/Benke Andersson samt Louise och Bo Johansson.
Plus att det var gemenskap precis hela kvällen: god mat, god dricka och mycket prat.

Per Bunnstad

Utanför en villa hade gästerna parkerat, bland annat Stefan Wahlström som blev en av två vinnare i tävlingen om fantasifullaste cykeldekorationen.
Slutmålet var golfklubbens restaurang där det stod ett 70-tal cyklar.
Rune Sandahl var en av kvällens värdar och halvdansken Måns Larsen en av de mest glada.
Fredrik Lönnblad var en av dem som ingick i arrangörsstaben och med sin hatt gick han inte att undvika.
Jocke Pettersson en av många glada.
På altanen hos familjen Johansson var det gemenskap när familjerna Johansson, Wahlström och Eriksson träffades.
Enbart glada miner på Idrottsgatan. Närmast Stefan Wahlström och Pia Engseth Wahlström. I soffan Helena och Jerry Eriksson samt till höger värdparet Dahn och Jessica Johansson. Senare på kvällen blev det efterrätt och då träffade man andra par. För värdparen var det en överraskning vilka två par som skulle komma fram till att någon ringde på dörren.
I golfrestaurangen hade man riktigt roligt.
Vackra tjejer poserade framför kameran: Margareta Löv Sandahl, Veronica Westman, Anette Österholm och Jessica Johansson Palm.
Stefan och Åsa hyllades för mest fantasifulla cyklar.
Dags att förkunna nästa års värdpar. Det blir Lena Widesdotter/Benke Andersson samt Louise och Bo Johansson som får arrangera cykelrundan 2009.
Dans på ”logen”, men det var mest tjejerna som var danssugna.
Dahn Johansson tog lite frisk luft och passade på att stötta en pelare som kanske kunde falla ihop.