Andreas Thunander www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

Andreas, Gabbe och hejarklacken. Privatbild
Gunde Svan med startnummer 8 följs närmast av kompisen Ferry Gill. Foto: Andreas Thunander
Gabbe passerar Klackberg. Foto: Andreas Thunander
Andreas och Gabriel följde Gunde Svan
Inlagt torsdag 12/2 2009

Gunde Svans kommande start i Vasaloppet har varit omdebatterad eftersom han därmed får avbryta sitt ledarskap i då pågående VM i tjeckiska Liberec. Andreas Thunander från Skillingaryd och kompisen Gabriel ”Gabbe” Gustavsson från Jönköping följde i Gundes spår i helgens tävling Engelbrektsloppet i Norberg, som för Gunde var en uppvärmning inför Vasaloppet.

Andreas fanns i publiken och han följde med kameran medan Gabbe gjorde sitt i spåret.

Inför Vasaloppet
– Förra året åkte vi upp dit då ”Gabbe” ville testa om han klarade av att åka så många mil innan han skulle åka Vasaloppet samma år, säger Andreas.
Det gick bra i båda loppen och Gabbe fixade sin klassiker under ett och samma år.
– Vi bodde väldigt nära ett stenkast från starten detta år, hos min syster. Så man kan säga att man borde väldigt centralt.

Fick valla om
I år bar det upp igen. Gabbe åkte i år en kortare distans, Engelbrektshalvan om 30 km och fick en fin tid på 2.36. Han fick placering 29. Det hade gott lite bättre om han inte hade behövt stanna och valla om. Det var nämligen lite bakhalt.

Eksjöbo vann
Noteras kan att segrare i huvudklassen blev Jimmie Johnsson från Eksjö SOK med 3.06.01.

Gunde skojade
– Gunde hade lovat sin vallare – som hade vallat hans skidor i alla år – att de skulle åka Vasaloppet ihop. Så de tog Engelbrektsloppet som en genomkörare. Gunde tog det väldigt lugnt han såg väldigt pigg när han kom på upploppet och skojade med publiken, berättar Andreas.
Gunde kom tia i H45 med tiden 3.53.13 och samma tid hade hans vallarkompis Ferry Grill.

Syskonbarn tävlade
– Dagen före kördes ett lopp som heter Kristinaloppet och där deltog ett syskonbarn till mig.
Hon heter Caroline Svedberg och fick tiden 02.52.27. Det var en fin upplevelse och vår syster Lotten med familj tog hand om oss. Hon är värd ett stort tack, säger Andreas och får instämmande av brodern Fredrik.

Läs mer här
Man kan läsa om Engelbrektsloppet här:

w