Micaela Svensson www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer


Läs om dansföreningen Walkaboust Linedancers här

Linedance på arabiska...
Inlagt 25/8 2008

Micaela Svensson, 42, från Skillingaryd har på sistone uppmärksammats mycket för sin speciella linedance. Det gäller särskilt en till arabisk musik och hon är faktiskt på väg att slå igenom på allvar, inte minst internationellt.

Linedance har sitt ursprung i amerikansk country and western dansstilar där dansarna står på rader, därav namnet linedance. En dans består av kombinationer av danssteg som upprepas under dansens gång.
En av dem som utvecklar dansen mycket är just Micaela Svensson, utbildad lärare i svenska och engelska men som nu försörjer sig som danslärare.
En av hennes danser är till arabisk musik och med arabisk dansstil. Det är något helt nytt. Den heter Habibi och har lockat många att se hennes filmer på youtube på internet. Även en på holländska har slagit bra.

Med värnamobo
– Det har varit jättekul som när vi klädde ut oss till araber, berättar Micaela.
Det är tillsammans med Björn Lindén från Värnamo som hon framför några av danserna.
Om man går in på http://www.youtube.com/ och söker på Micaela Svensson kan man se danserna.

Lär ut linedance
På hemmaplan är hon inte lika känd ännu men på Hjulafton i Vaggeryd i år dansade hon tillsammans med Björn Lindén. Micaela är också tillsammans med Lena Toftgård från Tofteryd instruktör för de kurser i linedance som återupptas i Skillingehus den 7 och 9 september.

Micaela Börjar snart med danskurserna i Skillingehus igen. Den 7 september är det dags för nybörjarkurs och två dagar senare är det fortsättningskurser.


– Första kvällen är det för nybörjare så alla kan komma, säger Micaela.
Då blir det mer traditionell linedance.
– Jag har bara hållit på med linedance i 7–8 år men nu är det bara dans som gäller, säger hon.
Hon leder kurser på sjukhus, skolor, tillsammans med studieförbund med mera.
Hon har ett par systrar som sysslar med gogodans, en bror som spelar gitarr...
– Rytmen finns kanske i blodet, konstaterar linedansaren.

Från Kape Verde
Micaelas mamma är svenska medan pappan kommer från Kap Verde, en ögrupp väster om Afrika. Kanske är de afrikanska rytmerna som gjort att Micaela fastnat för dans.

Judisk dans...
– Nu har vi en rysk dans på gång. Längre fram vore det kul att få göra en judisk men risken är väl då att vi blir bortplockade från arabiska sidor, avslutar Micaela.

Per Bunnstad