Roger Svenningson www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

 

Roger slutar i kommunfullmäktige
Inlagt 2/9 2008

En skillingarydsprofil slutar nu i kommunfullmäktige. Det är Roger Svenningson som på grund av tidsbrist varvar ned.

– Jag kommer att vara kvar i styrelsen för bostadsbolaget Vsbo men väljer att minska antalet uppdrag. Jag har räknat till att jag haft 15 olika uppdrag och det är alldeles för mycket, säger Roger.
Den egna firman Skillingarysalvan kräver mer tid genom ökad verksamhet och det har handlat om att prioritera. Självfallet kommer då jobbet i första hand.
– Det blir inget problem för oss i folkpartiet eftersom Sven-Olov Carlsson återkommer på min plats. Det är helt naturligt då han redan i dag sitter i kommunstyrelsen, poängterar Roger.

Per Bunnstad


Årets Skillingarydsbo 2004
Klicka på bilderna för större bilder

Foto: Per Bunnstad/ www.Skillingaryd.Nu
Roger Svenningson fick ta emot utmärkelsen, vilken lämnades över av Martin Alkemark. Roger Svenningson, Årets Skillingarydsbo 2004

Roger Svenningson som driver Skillingarydsalvan har utsetts till Årets Skillingarydsbo 2004. I går kväll fick ha ta emot priset i anslutning till fotbollsmatchen Skillingaryd–Ölmstad på Movalla i Skillingaryd.

Motiveringen till att Roger tilldelades utmärkelsen är följande: ”Roger har på en rad olika sätt i många år oförtrutet arbetat för en utveckling av Skillingaryd med omland. Han har varit pådrivare i frågor som Systembolaget, kampen för att rädda apotek och vårdcentral, folktandvård, bostadsbyggande, företagsetableringar och upprustning av stationen. Varje samhälle behöver eldsjälar som Roger.”
– Det känns hedrande att få mottaga denna fina utmärkelse. Ett stort tack, säger Roger.
– Sedan vill jag passa på att säga att jag vill införa att folk mer än i dag börjar hälsa på varann när vi ses och möts. Det bidrar till en vi-känsla och en positiv atomsfär.

Hälsa på varann
– En annan devis jag vill framföra är att det behövs en hel by för att fostra ett barn. Vad jag menar är att vi måste bry oss om varandra. Tillsammans skapar vi ett trevligt samhälle, säger pristagaren.
Det är hemsidan www.Skillingaryd.Mu som satt upp priset och det är bland medlemmarna i Skillingaryds Intresseförening som det utses en vinnare. Den förste pristagaren var Bernt Hansson för 2003 och Roger blev nu den andre. Det fanns totalt tolv nominerade för 2004.

Flera uppdrag
Förutom att vara företagare och pådrivare i bland anant Skillingaryds Intresseförening är Roger politiker, ledamot i kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden för folkpartiet. Han har ett stort samhällsengagemang och är bland annat ledare i Skillingaryds IS.

Per Bunnstad 050503 (delar av texten publicerad i Finnveden Nu 050504)