Andreas Magnusson www.skillingaryd.nu Till startsidan för personerAndreas får fint stipendium
Rallyföraren från SSMK uppmärksammas. Foto: Jeremias Ericsson

Andreas Magnusson från Skillingaryds MK får ett fint stipendium. Rallyföraren som bor i Skeppshult får tillsammans med värmlänningen Ole Johan Rustad en utmärkelse som heter duga.

De två är årets stipendiater ur Morgan Olssons minnesfond. Denna minnesfond upprättades till minne av Kils MK:s rallyförare Morgan Olsson som förolyckades under sitt hemmarally ”Killingen” år 2000.
Andreas Magnusson är en av ett tiotal A-förare hos SSMk och kartläsare brukar vara Henrik Hulterskog vara. Henrik bor i Nässjö men även han tävlar för SSMK.

Blev fyra i SM
25-årige Andreas Magnusson kör en grupp N-Mitsubihi och i år vann Mitsubishi Evolution Challenge och slutade fyra i SM. Juryns motivering är: ”En ung lovande förare som nosar Mats Jonsson i hälarna.”

Mekaniker får pris
Sedan två år tillbaka utses också en stipendiat som gjort något för svensk rallysport som är värt att uppmärksammas. Årets pris går till den unge mekanikern Ole Johan Rustad, som gick sin mekanikerutbildning på Stjerneskolan i Torsby. Juryns motivering: ”Ole Johan är en ung och mycket ambitiös kille som kommit långt i sin korta karriär som mekaniker i Fords VM-team. En kille som visar att man med vilja, kunskap och ett digert hårt arbete, får chansen att komma ut i världen”

Delas ut vid SM-premiären
Prisutdelningen sker i anslutning till SM-premiären Värmland Runt.

Per Bunnstad