Ingrid Gunnarsson www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

Ingrid fick vitsippspriset
Huvuddragen i texten publicerades i Finnveden Nu den 8 juni 2005. Här kompletterat när det gäller både text och bild . Inlagt här 13/6 2005 och något redigerat 19/6 2008
Kurt Enell gratulerade Ingrid Gunnarsson för årets vitsippsris i Vaggeryds kommun. Foto: Per Bunnstad
Kurt Enell fick se en del av det som finns i samlingarna hos Östbo Historiska Sällskap

Ingrid Gunnarsson är en av de drivande krafterna i bland annat Östbo Historiska Sällskap, men hon är även engagerad i bland annat syföreningen Ankaret. Ingrid har ett stort intresse för hembygden kring Rydaholm och Skillingaryd och släktforskar också med stort intresse.

Ingrid Gunnarsson från ÖHS – Östbo Historiska Sällskap – har utsetts till årets mottagare av Vitsippspriset i Vaggeryds kommun.

Kurt Enell är ordförande i kristdemokraterna i Vaggeryds kommun, det parti som årligen utser en vinnare av priset, vilket består av en en vas, diplom och blommor.
– Vi delar ut det till någon förening eller privatperson som uträttar ett stort ideellt arbete, säger Kurt.

Överraskad
I år valde man Ingrid Gunnarsson från Skillingaryd, som blev mycket överraskad när Kurt enell den 7 juni plötsligt helt oannonserat dök upp i Östbos klubblokal.
När Ingrid hämtat sig lite berättade hon att hon känner sig hedrad och tycker att många andra i sällskapet ska känna sig delaktiga.
Ingrid har i flera år varit sekreterare i ÖHS och hon är huvudansvarig för Gamla Skillingaryd och pådrivande i arkivgruppen.

Motivering
Motiveringen till pristagaren av vitsippspriset är denna: ”Ingrid Gunnarsson har i tio år varit en eldsjäl och pådrivande kraft i Östbo Historiska Sällskap. Hennes historiska intresse och engagemang för Skillingaryd med omland har smittat av sig på många.”

Per Bunnstad