Christer Djup www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

Christer – en dansglad kille
Inlagt 6/11 2008

Christer Djup som är uppvuxen i Vaggeryd har inte bara dans som sitt stora intresse – det har nu också i 20 år varit hans yrke.

Christer som är född 1951 blev tidigt dansintresserad:
– Det blev dans på Gubbakulan i Vrigstad, Tyrolen utanför Alvesta, Huskvarnaparken, Baldakinen i Jönköping, Växjö och inte minst Skillingehus i Skillingaryd, säger Christer.

Flyttade från Vaggeryd 76
1976 flyttade han från Vaggeryd. Nya bostadsorten blev Jönköping och där finns han än i dag. Men han är ofta i Skillingaryd där han varje söndag har danskurs.

Satsade på dansen
1987 bestämde sig Christer för att satsa på dansen som ett yrke. Det visade sig vara ett lyckokast och nu har han i 20 år utbildat tusentals i gammaldans, foxtrot, bugg och annat.

Föll från stegen
Förr tävlingsdansade han men när eleverna blev duktigare valde han att sluta. Just nu går det egna dansandet nästan lite på kryckor:
– Jag har varit gipsad efter att ha trillat ned från en stege för tio veckor, säger Christer som ändå nu börjar återhämta sig.
Som plåtslagare är Christer annars van vid att klättra men den här gången när han höll på att målagick det inte så bra.

Dans är livet
Det var 1987 som Christer bildade sin firma och ACD-dans har blivit ett begrepp i bygden. Förutom i Skillingaryd har Christer kurser i Jönköping., Värnamo med flera platser. Dans har blivit något av hans liv. Just nu har han varje söndag buggkurser i Skillingehus och den 13 november startar han en intensivkurs i foxtrot i NTO-lokalen.

ACD-dans
Sitt firman står för hanse eget namn Anders Christer Djup. Men han översätter det också med: Alla Can Dansa.

Läs mer här
Man kan läsa mer om Christer på hans webbsida .

Per BunnstadSå här ska det gå till!
Bugg har blivit riktigt populärt.
Skillingehus fylls än i dag av dans. Det är kanske inte som på den ”goda tiden”, men i dag gäller andra regler för denna lokal. Förr var det nog ingen som tänkt på vad som skulle kunna hända vid en brand. I dag finns regler för hur många som får vistas i lokalen.
Christer har haft danskurser i Skillingehus sedan 1987.
Så går det till att bugga.
Dans, finns det något mer socialt?