Linda Bolmvik www.vaggeryd.nu www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

Det skapade för glatta livet under de två kursdagarna på Stiftsgården Tallnäs utanför Skillingaryd.
Inspirativ målning
– tid för möten och samarbete
Inlagt söndag 21 mars 2010
Linda Bolmvik från Skillingaryd har tillsammans med kompisarna Annelie Eliasson, Hestra och Anna Johansson Åsenhöga i helgen haft en kurs i något som kallas inspirativ målning.

Ett 30-tal personer från stora delar av landet hade sökt sig till Stiftsgården Tallnäs strax utanför Skillingaryd. I den vackra Gammelgården var det rogivande musik och det var lugn och ro med människor som målade och åter målade. Lugnet kom sig framför allt av att inspirativ målning består i att få ut känslor, drömmar och glädje. Man sätter sig vid bordet och ska vara helt ”tom i skallen”.

Meditation
Man ska inte tänka på vad man ska måla utan det ska bara komma av sig själv. Allt ska vara kravlöst där målet är att nå en inre balans. Det är en form av meditation. Att måla eller hålla på med mycket annat i hobbyväg är ofta en form av meditation, vilekt är viktigt i vår uppskruvade värld med alla krav från oss själva och omvärlden..

Lär andra
– Fantasin flödar och man frigör det som hämmar oss, säger Linda, Annelie och Anna som gått en kurs i inspirativ målning och som nu ville sprida sina kunskaper till andra.

Per Bunnstad
Anette Lyck från Ekeryd norr om Vaggeryd
En av kursdeltagarna från Värnamo testade olika tekniker.
Annelie och Linda var inte bara kursledare.
Linda Bolmvik. Annelie Eliasson och Anna Johansson arrangerade samlingen om inspirativ målning.
Morten Fredriksen från Värnamo var en av dem som hade sökt sig till Tallnäs...
...och även om han annars mest sysslar med musik tycker han att inspirativ målning är bra.
Teresia K Scher från Skillingaryd var en av kursdeltagarna.
Jon Anker Holm och Ingrid Krianon har länge sysslat med inspirativ målning och Ingrid kan sägas vara den som startade denna ”rörelse”. Jon är den av de två som mest sysslar med musik och dikter.