Sigge Åsberg www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

Sigge blev Årets Skillingarydsbo 2007
Inlagt 21 jan 2008
Roger Svenningson från intresseföreningen hyllade Sigge Åsberg.
Foto: Per Bunnstad

Årets Skilingarydsbo 2007 är utsedd och det blev en stor profil i köpingen som fick priset, Sigvard Åsberg.
Sigge fick ta emot priset i söndags kväll i en lokal där han tillbringar mycket tid: ishallen Movalla.

Det är www.skillingaryd.nu som satt upp det vandringspris som nu delades ut för femte gången. Tidigare pristagare har varit Bernt Hansson 2003, Roger Svenningson 2004, Thomas Frankner 2005 och Carina och Jörgen Lindqvist 2006.

16 kandidater
Beökare på Skillingaryd Nu har fått lämna förslag på kandidater och sedan blev det omröstning bland medlemmarna i Skillingaryds Intresseförening.
– Vi fick inte mindre än 16 förslag och det visar på att det finns många aktiva människor här, säger Per Bunnstad från Skillingaryd Nu som tillsammans med Roger Svenningsson från intresseföreningen delade ut priset till Sigge.
Det var en fin ceremoni där Skillingaryds IS A-lag, gästande Diö och domare stod uppställda när motivering och prisutdelning ägde rum.
Sigge som hade lurats ned till ishallen för att studera vissa tekniska frågor tillsammans med Per och Uno Johansson var mycket överraskad och givetvis också glad.

Motiveringen
Motiveringen till att Sigge fick priset är följande:
Sigge Åsberg tilldelas priset Årets Skillingarydsbo 2007 för att han under många år varit den store ideelle arbetaren på Movalla. Trots sjukdom har han stöttat Movalla och SIS på ett fantastiskt sätt. Han har i många år ingått i marknadskommittén i SIS och hos Stiftelsen Movalla har han varit mannen bakom de senaste årens stora satsningar på omklädningsrum, kanslilokal med mera.
Sigge har också hjälpt andra organisationer som Hemvärnet och Lions.
Vi ber att få stämma in i hyllningarna.


Sigge som arbetsledare och grovjobbare vid Movallabygget