Ulf Abrahamsson      www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för personer

Ulf blev årets Waggerydsprofil
Inlagt onsdag 3/9 2008
Ulf Abrahamsson har utsetts till Årets Waggerydsprofil.

På Vaggerydsdagen i lördags fick Ulf ”Osten” Abrahamsson ta emot utmärkelsen Årets Waggerydsprofil. Det var Wänskapsklubben som genom ordförande Mats Bergman och Per Nord delade ut priset.

– Jag kanske är barnslig, men jag blev väldigt hedrad och samtidigt snopen. Det är jätteroligt. Jag är ju glad i min hembygd, säger Ulf.
Det var 15:e gången som vi delade ut priset, berättar Mats Bergman i den förening som funnits sedan 1922 och som i nuläget har 25 medlemmar.

Gjorde det omöjliga möjligt
Ulf fick priset framför allt för sina stora insatser för travbanan i Vaggeryd. I motiveringen nämns att han varit starkt delaktig i att göra det omöjliga möjligt. Alltså att få en travbana till Vaggeryd.
– Jönköping försökte i årtionden utan att lyckades men här gick det, säger Mats Bergman.
För sina insatser hyllades Ulf av Waggeryds Wänskapsklubb med blommor, diplom och en penningsumma.

Leder föreningen
Ulf Abrahamsson är mycket känd för sina insatser för Vaggerydstravet men också för politiken. Numera har han dock endast ett uppdrag, kommunfullmäktige för centern.
Sin dagliga gärning har han på JRAB, Jönköpings Renhållnings AB, och arbetsplatsen är intill soptippen i Vaggeryd. Här har JRAB en sorteringsanläggning.
På fritiden är det mycket travsport. Han är ordförande i Jönköping-Vaggeryds Travsällskap och brukar ha ett finger med i det mesta kring Vaggerydstravet.

Per Bunnstad