Arbeten på Movalla
  Movallas startsida
  www.skillingaryd.nu

Toaletter renoveras (inlagt 040711)
Planer på tillbyggnad (inlagt 040420, uppdaterat 040526) Länk till sida med mer informtation om tillbygget
Funktionärsbåset byggs om (inlagt 030803)
Målning vid entrén med Börje Sandberg (inlagt 031013)
Målning av plattan (inlagt 030705)
Uppspolning 2003 och arbete med fotbollsplanen (inlagt 030731)
Uppspolning 2004 (inlagt 040728 och 040731)
Utsmyckning vid fotbollsplanen (inlagt 030710)

Uppspolning 2004:2
(inlagt 040731)
Peter Dahlros bjuder på en fin isparkett. Foto: Per Bunnstad/ www.skillingaryd.nu
I morgon sönagen den 1 augusti inleds årets sommarishockeyskola med Sport for Life.
Vaktmästare Peter Dahlrios och hans kollegor räknar med att kunna bjuda en isparkett. Uppspolningen har gått mycket bra, trots det soliga vädret de senaste dagarna.
Uppspolning 2004:1
(inlagt 040729)
Det spolas just nu på Movalla och här är vaktmästare Torleif Syrén i arbete.
Foto: Per Bunnstad/ www.skillingaryd.nu
I fredags den 23 juli startades aggregaten på Movalla och i måndags den 26 juli började uppspolningen. Isen väntas vara åkar på fredag-lördag. Den kommer att tas i bruk när ishockeyskolan inleds på söndag kväll.
Toaletter renoveras
Inlagt 040711
Stiftelsen Movalla har låtit renovera herrarnas toalett i ishallen och lagom till den nya säsongen 2004/2005 är de klara. Det har varit ett mycket omfattande arbete men nu är allt tipp topp.
Uppställning för fotografen för medlemmar i Skillingaryds IS ishockeysektions aktivitets- och sponsorkommitté. Roger Wilsson, Sigvard Åhsberg, Göran Swedborg, Lennart Isaksson, Joakim Pettersson och Uno Magnusson med flera hör till dem som jobbat ideellt med toaletterna.
Foto: Per Bunnstad/www.skillingaryd.nu 040621

 

Skolbyggnader flyttas till Movalla?
Inlagt 040526 LÄS MER HÄR!
Kommunstyrelsens arbetsutskott har i dag sagt ja till att gamla Sörgårdsskolan får flyttas till Movalla och kultur- och fritidsnämnden har också sagt ja. Däremot har ännu inget beslut tagits när det gäller ekonomin.
Styrelsen för Stiftelsen Movalla har i kväll beslutat att närmare höra med politikerna om ekonomin innan man går in och söker bygglov.
Inlagt 040420
(delar av texten finns även i Finnveden Nu 040421)
Peter Dahlros tycker att det är ett utmärkt förslag att placera den ena skolbyggnaden vid hörnan ishall-omklädningsdel och den andra vid ishallens nordvästra hörn.
Foto: Per Bunnstad/www.skillingaryd.nu 040415

Sedan några veckor tillbaka har Stiftelsen Movalla i samråd med Skillingaryds IS undersökt möjligheten att flytta gamla Sörgårdsskolan till Movalla. Nu har en officiell begäran gjorts om att få ta över lokalerna.

Stfitelsen har lämnat en skrivelse till kultur- och fritidsnämnden. Från Stiftelsen pekar man på det stora behovet som föreligger när det gäller utrymmen på idrottsplatsen.
– Vi får två ordentliga omklädningsrum och förråd i den ena byggnaden. Omklädningsrummen behövs genom en ökad flickverksamhet i fotboll och att säsongerna ishockey/fotboll går i varandra. Därtill är förråden på Movalla i dag alldeles för små. Vi får också möjlighet till lokaler för skolverksamhet: ett kommande fritids och ishockeygymnasium, skriver man från Stiftelsen Movalla.
Vaktmästaren Peter Dahlros håller med om att det finns ett stort behov av utökade lokaler på Movalla.

Omklädning
Den ena byggnaden föreslås bli placerad alldeles väster om den nuvarande omklädningsbyggnaden och den ska även byggas samman med ishallen. I denna blir det två eller tre omklädningsrum samt ett eller två förråd.

Kansli flyttas
Den andra byggnaden vill man ha vid ishallens västra sida och här är det tänkt att klubblokal och kansli för både Stiftelsen Movalla och SIS ska inredas. Här ska det kanske också bli ett särskilt sammanträdesrum.
Det gamla utrymmet klubblokal/kansli ska kunna användas som möteslokal med mera.
Både fotbolls- och ishockeyledare i Skillingaryds IS lovat att vara behjälpliga i samband med inredningen.

Snart byggstart
Från Stiftelsen Movalla hoppas man på ett snabbt kommunalt beslut så att man redan i juni ska kunna gjuta två plattor att ställa byggnaderna på. I augusti hoppas man på en flytt av skolbyggnaderna till Movalla och sedan ska inredning kunna ske under hösten och vintern.

Skisser kommer
Skisser på de tänkta lokalerna kommer att presenteras inom kort och så fort kommunen sagt ja ska ansökan om bygglov inlämnas.

Per Bunnstad


Funktionärsbåset byggs om
30 juni 2003: Båset har börjat ta ordentlig form. Här är det Conny Adolfsson som är i arbete.
Foto: Per Bunnstad/
www.skillingaryd.nu
2 augusti 2003: Roger Wilsson lägger golv i funktionärsbåset. Nu är det i stort sett bara målning som återstår.
Foto: Per Bunnstad/
www.skillingaryd.nu

När isen i dag tas i bruk på Movalla är det en delvis förändrad anläggning. Plattan har målats vit och linjerna har målats direkt på plattan. Dessutom har medlemmar ur främst SIS aktivitets- och marknadskommitté lagt ned ett stort arbete på snickerier med mera.

Det är främ Sigvard Åhsberg, Roger Wilsson, Östen Henriksosn, Kjell-Göran Johansson, Lennart Isaksson, Göran Swedborg, Christer Wilsson och Conny Adolfsson som arbetat med snickerierna. Dessutom kommer Jan Sandberg att svara för återstående målning.
Det som gjorts är att bygga om funktionärsbåset. Det är där tidtagare, protokollförare och matchens sekreterare sitter. Men det har knappast varit hälosamt att sitta där: Det har varit trångt och framför allt mycket kallt. Nu har båset breddats och även helt byggts in. Det blir en helt annan arbetsmiljö för alla.
Uppe på båset blir det en miniscen.
I båset ytterlgiare högre upp brukar den sitta som har hand om resultatservice, pressen samt domarkontrollant, Även detta bås byggs nu om. Här har lagts ett nytt golv och det ska målas med mera.
Allt det här arbetet väntas vara klart om ett par veckor.

Per Bunnstad


TILL SIDANS TOPP

Målning vid entrén
Det är nästan ständigt något renovering eller nybyggnation på gång på Movalla. Just nu - oktober 2003 - målar Börje Sandberg vid entrén tilll ishallen plus att det även ska målas vid den nya utgången mot Vattugatan.
Börje ”Majoren” Sandberg är tillbaka på Movalla, men inte som spelare utan som målare. Fast han lvoar att komma till Movalla även i fortsättningen, frl att se A-laget i ishockey spela.

TILL SIDANS TOPP

Målning av plattan
I sommar sker stora arbeten på Movalla, precis som förra året. Utomhus sker viss försköning och mer ska göras.

I ishallen har kommunen efter avtal med det företag som gjorde betongplattan låtit slipa om denna platta.
Stiftelsen Movalla har även låtit måla plattan. Detta arbete har skett denna vecka (sista veckan i juni 2003). Plattan har målats två gånger - nästan klart - och i slutet nästa vecka kring den 10 juli ska linjerna målas.
Genom detta arbete behöver man inte längre krita isen eller måla linjer. Plattan kan också i fortsättningen användas för inlines sommartid.
En annan konsekvens av målningen är att isen inte behöver vara riktigt lika tjock i fortsättningen, vilket sparar energi.
Per Bunnstad 030705
30 juni 2003: Betongplattan slipades i början av veckan.
Foto: Per Bunnstad/
www.skillingaryd.nu
2 juli 2003: Efter slipningen dammsögs plattan noggrant.
Foto: Per Bunnstad/www.skillingaryd.nu
3 juli 2003: Så var det dags för första målningen.
Foto: Per Bunnstad/
www.skillingaryd.nu
Fredag eftermiddag den 4 juli blänkte det från den nymålade betongplattan.
Foto: Per Bunnstad/
www.skillingaryd.nu


TILL SIDANS TOPP

Uppspolning och fotbollsplanen
30 juli 2003: Vaktmästaren Torleif Syrén i spoltagen. Snart ärdet åkbar is på Movalla. Foto: Per Bunnstad/www.skillingaryd.nu
Leif Palm jagar grodblad på A-planen. A-planen anses nu vara i bättre skick än på många år. Foto: Per Bunnstad/www.skillingaryd.nu
I tisdags den 29 juli började uppspolningen på Movalla och redan i morgon fredagen den 1 augusti ärdet nog åkbar is. På söndag börjar årets ishockeyskola med Sports for Life och SIS och veckan därpå börjar SIS A-lag att träna.
Men trots detta är fotbollen det dominerande på Movalla. Vår nye vaktmästare Leif Palm är en av dem som ser till att planerna hålls i trim.

TILL SIDANS TOPP

Utsmyckning på gång
Den 2 juli 2003 satte Dan Damberg med assistans av Robert och Simon Alkemark upp åtta stenar vid entrén till Movalla. Det är stenar som i många år legat på Movalla utan att användas. Dan har gjort skisser på vad som ska pryda stenarna. Det blir små figurer i plåt som ska föreställa idrottare i olika grenar. Dessa blir klara senare.
Robert Alkemark, Dan Damberg och Simon Alkemark trotsade regnovädret den 2 juli.
Foto: Per Bunnstad/
www.skillingaryd.nu


TILL SIDANS TOPP