Skolträffar 2008       www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för skolan Startsidan för skolträffar

Årgång 44 på skolträff
Inlagt söndag 21/9 2008
Eleverna återsamlades vid Järnvägshotellet en septemberlördag 2008:
Från vänster klasslärarna Bernt Hansson och Marianne Andersson och sedan Bengt Elmvret, Järfälla, Nils Svensson, Falkenberg, Erik Sjöberg, Värnamo, Maud Stråth (Grafström), Skillingaryd, Yvonne Jönsson (Magnusson), Norrköping, Ingrid Andersson (Karlsson), Skillingaryd, Nils-Evert Fransson, Hjo, Ellisabeth Ekberg, Skillingaryd, Bertil Egerhag, Bor, Rolf Johansson, Skillingaryd, Birgitta Gustavsson (Engvall), Svenarum, Lilian Wågesson (Svensson), Värnamo och Martin Isén, Lidköping.
OBS! Klicka på bilden för en större bild
Foto: Per Bunnstad

Hösten 1951 var ett märkesår för 44-orna. Man började skolan. Och en av de två nybörjarklasserna i Skillingaryd fick Marianne Andersson som skolfröken och när klassen kom till trean var det Bernt Hansson som tog över uppgiften att lära vidare för livet. Noteras ska att detta var Bernts första klass som lärare.
Klassen bestod av 26 elever från början.Två flyttade från samhället under skoltiden.

Till träffen på Järnvägshotellet i Skillingaryd lördagen den 20 september 2008 var några förhindrade. Till exempel hade Gill Ekström åkt på semester på fredagen liksom Birgitt Leander, Gnosjö. Också Irma Ljung-Johansson var bortrest och för Sonja Johansson handlade det om släktträff i Ystad. Sedan några som var föhindrade av andra skäl och en och annan som kanske inte tycker det känns att gå på skolträff.

Alla i livet
Notabelt är att alla elever i klassen är i livet och då också de bägge lärarna. Unikt.
Det handlade alltså om 57 år sedan skolstarten … men igenkännade var inte svårt med.
Marianne var den sötaste skollärarinna man kan tänka sig och Bernt Hansson kom till Skillingaryd med massor kreativitet i bagaget. Och det visade han prov på under skolträffen. Han läste ur sina dagboksanteckningar. Han hade med foton och han hade sparat självporträtt som gjordes 1954 och nu delades ut till ”konstnärerna".

23 år sedan
Det blev en trevlig eftermiddag och kväll med god mat och mycket minnen som ventilerades. Man var överns om en ny träff framöver – dock kan det inte vänta 23 år den här gången. Man hade nämligen en träff 1985.
Initiativtagare till skolträffen var Birgitta Gustavsson som fick med sig Elisabeth Ekberg och Erik Sjöberg på noterna för att ordna med arrangemanget.

Erik Sjöberg