Framtidsmässa Fenix 2009 www.skillingaryd.nu Startsidan för skolor  
www.vaggeryd.nu Startsidan för Fenix  

 

I vimlet på framtidsmässan
Inlagt 30/3 2009
I dag har det varit fullt med aktivteter på Fenix och inte av det vanliga slaget som det är på denna skola.

I vimlet på årets Framtidsmässa fanns det representanter för arbetsförmedlingen, olika skolor, facket, rekryteringsföretag, kommunen och många fler.

Ett vägval i livet

Här fick arbetslösa och andra veta mer om kommande vägval. För inte minst den arbetslöse är det bekymmersamt just nu och eftersom de flesta inte kan räkna med ett nytt jobb på lång tid funderar man på någon form av utbildning för att komma väl rustad när konjunkturen vänder uppåt igen.

Per Bunnstad
Claes miste jobbet – kanske skolbänken igen
Claes Johansson, 39, från Skillingaryd, är en av många varslade.

– Jag slutade den 17 januari på Uppåkra där jag trivts mycket bra. Där gjorde man allt man kunde för att behålla som möjligt men det gick ju inte att helt stå emot konjunkturen, menar Claes.

Skola igen...
Nu går han utan jobb och fungerar på framtiden:
– Kanske blir det en tvåårig Kvalificerad Yrkesutbildning för hans del.
Claes flyttade från Lammhult till Skillingaryd där han hann med att jobba i 14 månader.

Arbetslös en gång tidigare
– Jag var arbetslös en gång på 90-talet och det kan kännas som ett personligt bakslag att bli utan jobb, men den här gången tror jag att det nog känns lite annorlunda, säger Claes och pekar på att det inte är lätt för företagen när orderstocken minskar för de flesta.
Framtidsmässa på Fenix
Inlagt 26/3 2009

– I denna lågkonjunktur gör vi en storsatsning för dem som är jobbsökande, varslade och gymnasieelever i årskurs 3, säger Kristina Athlei som är gymnasiechef vid Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd.

Det är på måndag den 30 mars 2009 som kommunen satsar på en Framtidsmässa på Fenix Kunskapscentrum.
Mässan visar vilka möjligheter framtiden erbjuder både vad gäller att starta eget, söka arbete eller skaffa vidareutbildning.
Programmet innehåller seminarier, utställning och ger besökarna möjlighet till kontakter med utställarna.
Som utställare deltar bland annat Arbetsförmedlingen, Fenix Kunskapscentrum, utbildningsföretag, Högskolan på hemmaplan, Högskolan i Jönköping, bemannings- och rekryteringsföretag, Science Park-systemet och Almi.