Pris till Fågelforsskolan www.skillingaryd.nuStartsidan för Fågelforsskolan

Fågelfors prisas med 15.000 kronor för språkprojekt
Information från Vaggeryds kommun – något redigerat och inlagt 2 oktober 2007
Delar av områdets språkgrupp utanför Lisseberg innan den stora middagen då de skulle presentera sitt projekt. Det är Helen Kähr, Karin Pettersson, Petra Ryman, Katharina Friberg, Ylva Josefsson och Ann Persson-Thor.

Område Fågelfors i Skillingaryd har genom Språkgruppen fått årets BTJ-stipendie 2007 av Bok & Biblioteksmässan. Stipendiet delas ut för att stödja barns och ungdomars läsning.

Område Fågelfors språkprojekt med utgångspunkt i att utveckla olika uttrycksformer av språket är en av årets tre stipendiater.
Petra Ryman och Katharina Friberg fick torsdagen den 27 september 2007 ta emot stipendiet under årets Bok & Biblioteksmässa.

Juryns motivering
Juryns motivering är denna: Språkgruppen har på ett utmärkt sätt lyckats arbeta med det vidgade språkbegreppet. Genom att använda kreativa former för redovisning har man fått elever från skolornas samtliga stadier att gestalta sina läsupplevelser i ett antal olika former. Språkgruppen har också haft till uppgift att utarbeta övergripande strategier med riktlinjer i ett 0-16-årsperspektiv.
Stipendiet är på 15.000 kronor .

Ge stimulans
Sedan år 2000 har BTJ under Bok & Biblioteksmässan årligen delat ut stipendier till olika läsprojekt vid skolor och bibliotek runtom i Sverige.
Stipendierna är tänkta att ge draghjälp och stimulans till pågående projekt som utvecklar metoder för att främja barns och ungdomars läsning. De vinnande projekten utses av representanter för barn- och skolbiblioteken i samverkan med BTJ.

Övriga stipendiater 2007
Förutom Område Fågelfors i Skillingaryd fick Helsingborgs bibliotek och Katharina Dahlbäck, Garnvindeskolan i Skepplanda ta emot BTJ:s stipendier för främjande av barns och ungdomars läsning 2007.