Nationaldagsfirandet 2003 Nationaldagens startsidawww.Skillingaryd.Nu

Längre ned på sidan firande i hembygdsparken kl. 18.30

Det var traditionellt firande kl. 07.30 på Nationaldagen på Skillingaryds Läger med välkomstord av lägrets chef Axel Forthmeiier och tal av A 6 förre regementschef Lars Carlsson. Arrangemanget av kultur och fritid och lägret samlade cirka 130 personer. Frälsningsarméns Hornmusikkår spelade och efteråt serverades Hjuliabakelse och kaffe i mässen.
Överste Lars Carlsson talade vid samlingen på Skillingaryds Läger. Översten talade bland annat om varför vi firar Nationaldagen och om ett uppror i Svenarum 1529.
Flaggan gick i topp
Det bjöds på Hjuliabakelser.
Bo Holtinger, Åke Svensson, Åke Karlsson och Per-Olof Holmqvist är anställda på lägret förutom Åke som numera är pensionär.

Till firandet i hembygdsparken kl. 18.30 med kultur/fritid och Tofteryds Hembygdsförening hade cirka 200 personer kommit, denna ljuvliga nationaldagskväll.
Ola Persson, vice ordförande i kultur och fritid, tillsammans med chefen för kultur och fritid till höger, Göran Svensson, delade ut minnesgåvor till nya svenska medborgare.
Kyrkoherde Pär Persson från Värnamo höll högtidstalet och ett underbart sådant. Den idrottsintressserade prästen inledde med att berätta hur härligt det är att vara svensk när exempelvis Skillingarydsgrabben Kent Claesson vinner Finnkampen på 5.000 meter. Det var ett tal som gick direkt till hjärtat. Det bästa talet på Nationaldagen som webmaster någon gång lyssnat till.
Många hade kommit till natursköna hembygdsparken.
Skillingaryds Manskör sjöng många sånger och som vanligt av god klass.
Frälsningsarméns Hornmusikkår spelade både på morgonen och som här på kvällen.