Matsalen www.skillingaryd.nu Startsidan för militärt

Militärmatsalen blev privat
Inlagt 26/1 2008
Elisabeth Åslund var ansvarig för militärens kök med restaurang i Skillingaryd och hon har övergått till motsvarande befattning inom Sodexho.
Anställda vid socialförvaltningen hade en trevlig fest...
...med mycket god mat.

Militärens restaurang i Skillingaryd drivs sedan oktober förra året av det privata företaget Sodexho. Därmed har en flerårig diskussion nått sin lösning.

Det har nämligen länge diskuterats en förändrad verksamhet vid militärens stora kök i Skillingaryd.
Sodexho har vunnit två stora upphandlingar som svenska Försvarsmakten genomfört. I oktober tog Sodexho över ansvaret för måltidsservicen på militärrestaurangerna i Eksjö, linköping, Kvarn, Skillingaryd, Karlskrona, Ronneby och Kosta.
Genom avtalen, som sträcker sig till 2010, stärker Sodexho ytterligare sin position som marknadsledande måltidsleverantör inom försvaret.
Sodexho finns i 80 länder och är ett av Sveriges ledande serviceföretag med över 7.000 medarbetare.

Två anställda
Elisabeth Åslund var ansvarig för militärens kök med restaurang i Skillingaryd och hon har övergått till motsvarande befattning inom Sodexho. Förutom Elisabeth har Sodexho ytterligare en anställd i Skillingaryd i form av Pialena Svensson samt att man ofta tar in extra personal.

Fungerar bra
– Det har fungerat ganska bra även om det är mycket nytt för oss, säger Elisabeth.
Den största beställningen så här långt var när socialförvaltningen under tre dagar hade julfest för drygt 370 anställda.

Per Bunnstad