Djursjukhus www.skillingaryd.nu Startsidan för kommunalt och statligt

Till sist fick Jönköpings län sitt djursjukhus och en av dem som gick i bräschen var Elsa Gunnarsson.
Här nedan följer en artikel ur Smålands Folkblad där Elsa poserar utanför sin arbetsplats - Fågelforsskolan - med Ingrid Bunnstads Labbe, en av många hundar som kom att besöka det djursjukhus som byggdes i Jönköping

Gladast i dag:
Elsa och Labbe
Smålands Folkblad 21 februari 1978 (inlagd här på sidan 29 juli 2003 och redigerad 050108)
Elsa Gunnarsson och alla hundvänner gläds i dag över beslutet i Vaggeryds kommunfullmäktige. 26 ledamöter röstade för ett djursjukhus. Det betyder att labradoren Labbe och alla andra hundar i länet kanske får den vård som hundar får i alla andra län.
Foto: Per Bunnstad
Klicka på bilden för en större bild

Skillingaryd (Folkbladet)
I dag är initiativtagaren till ett smådjurssjukhus, Elsa Gunnarsson i Skillingaryd, glad. Det hon så länge har kämpat för har kommit ett steg närmare förverkligandet. Och att det var så klar majoritet för ett smådjurssjukhus i hennes egen kommun tyckte hon var speciellt roligt.

– Det är många som spontant har gratulerat mig och alla andra som har kämpat för att få ett djursjukhus, säger Elsa Gunnarsson.
– Alla kommuner har ju ännu inte sagt ja och någon har ju faktiskt sagt nej, men jag tror ändå på sjukhuset.
– Den här klara majoriteten som fattades av fullmäktige i Vaggeryd betyder säkert att det blir lättare att driva igenom frågan i andra kommuner.
Elsa Gunnarsson och andra förespråkare för smådjurssjukhuset hoppas till exempel att fullmäktige i Gnosjö nu ska bli positivt inställd.

Förvånas
– Men samtidigt som man blir så glad över beslutet förvånas man av vissa politikers resonemang, säger Elsa Gunnarsson.
- Nils Jonsson menade till exempel att man borde satsa mer på distriktsveterinärerna i stället för ett sjukhus. Men det löser ju inte problemen.
Elsa Gunnarsson och de andra var inte förvånade över den klara majoriteten för sjukhuset.
– Nej, vi hade bearbetat nästan alla i fullmäktige och förstod att det skulle bli en klar majoritet.
– Att några av ledamöterna var omöjliga att ändra visste vi tidigare.

Riksdagsbeslut
Elsa Gunnarsson tror inte att det negativa beslutet i Gislaveds fullmäktige behöver betyda något. Hon tror att resultatet av den statliga utredningen som presenteras i höst blir att viss del av hundskatten ska gå till hundvård. Och blir det ett riksdagsbeslut i den riktningen är alla kommuner tvingade att godta detta. Det gäller också Gislaveds kommun.

Per Bunnstad