Chefsskiftet vid postexpeditionen sker nästa vecka
Denna text är hämtad ur Värnamo Nyheter på 1940-talet. vi hoppas komma med mer information senare. Texten har redigerats något här, främst med mellanrubriker.

Som vi tidigare i korthet meddelat blir det chefsskifte vid postexpeditionen i Skillingaryd den 1 instundande mars. stationsmästare M. Kristiansson lämnar då sin befattning för att tillträda en liknande vid postexpeditionen i Saltsjöbaden. Till hans efterträdare har utsetts stationsmästare E. A. Ledin, Arjeplog, som börjar sin tjänstgöring i Skillingaryd den 14 mars. Under mellanperioden uppehålles tjänsten av förste postiljon S. Skoglund, Nässjö.

Stationsmästare Kristiansson är född den 4 maj 1886 och kom till postverkets tjänst 1904. Efter att ha innehaft olika befattningar på skilda platser i landet kom han till Skillingaryd den 1 jauari. 1938, närmast från Vislanda. Postexpeditionen i Skillingaryd var tidigare av klass 5, men sänktes häromåret av någon underlig anledning till klass 6. Härefter har Kristiansson tjänstgjort på övergångsstat, och man har varit ganska väl underkunnig om, att en flyttning skulle komma till stånd.

Har trivts bra
- Jag har enbart angenäma intryck av Skillingarydsborna, säger stationsmästare Kristiansson vid ett samtal med Värnamo Nyheter. Både jag och min familj ha trivts utmärkt bra här och vi skulle inte haft något emot att få stanna. Nu ha emellertid omständigheterna gjort att en flyttning måste ske sedan expeditionen sänkts, och det är med verklig saknad vi lämna denna bygd.
- Det har ju också skett en hel del avsevärda förändringar i samhället under min tid här, inte minst vad posten beträffar, fortsätter hr Kristensson vidare. Ett stort steg i rätt riktning var givetvis när vi för snart 5 år sedan fick lämna de gamla och opraktiska lokalerna i Smålandsbankens fastighet och ta våra nuvarande, moderna och praktiska lokaler i stationshuset i besittning. Även samhället har gått framåt ganska markant under dessa sju år, vilket bevisas inte minst av omsättningsökningen vid postexpeditionen. Sålunda uppgick francoteckningsuppbörden år 1937 till kr. 28.586 för att i fjol vara uppe i kr. 47.540.

Är hjälpsamma
- Mitt intryck av Skillingarydsborna är, säger hr Kristensson slutligen, att de äro företagsamma, tillgängliga och hjälpsamma, och jag vill gärna önska samhället fortsatt framgång under kommande år. Jag och min familj har haft en lycklig tid här, som vi med glädje skola tänka tillbaka på.
Under sin tid i Skillingaryd har hr Kristiansson anlitats rätt flitigt i samhällets och kommunens tjänst. Han har sålunda tillhört municipal- och kommunalnämnden och deltagit i utredningar och kommittéer av olika slag.
Hans folkliga sätt och sympatiska uppträdande har gjort honom uppskattad och värderad, inte minst av postverkets många kunder. Han följs därför av de allra bästa välgångsönskningar, när han nu lämnar samhället.
Inför den förestående flyttningen hade postpersonalen i lördags anordnat en animerad festlighet hos brevbärare Bertil Grunditz, till vilken herrskapet Kristiansson inbjudits. Flera tal höllos och en minnesgåva överlämnades, varjämte fru Kristiansson fick mottaga blommor.

Kommunen tackade
I torsdags kväll passade municipalfullmäktige på att säga farväl till sin avhållne förre ordförande. Herrskapet Kristiansson samt fullmäktiges ledamöter med damer samlades å Turisthotellet till ett angenämt samkväm. Fullmäktiges ordförande direktör N. G. Thulin, hyllade hr Kristiansson i ett hjärtligt tal, samt tackade honom för det arbete han utfört i det allmännas tjänst. Från ledamöterna överlämnades en subskriberad penninggåva för inköp av minnesgåva efter eget val. Tal höllos vidare av förre tillsyningslärare A. E. Comstedt och köpman Carl Friberg. Hr Kristiansson tackade för de många vänskapsbevisen och önskade fullmäktige och orten lycka och fortsatt framgång.