Posten flyttade till sitt ursprung

Fredagen den 12 september flyttades postboxarna från Konsum bort till Samuelsons.
Foto: www.Skillingaryd.NU
Det var stor postaktivitet på morgon den 15 september vid Samuelsons.
Foto: www.Skillingaryd.NU
Boxarna hos Samuelsons togs i bruk den 15 september 2003.
Foto: www.Skillingaryd.NU
Urban Dandanell från IBM i Huskvarna och Agneta Bäcklund från Posten var bland dem som såg till att postservicen åter kom igång i Skillingaryd.
Foto: www.Skillingaryd.NU
Urban Dandanell från IBM i Huskvarna i samtal med Anders Ericsson, chef för postområdet.
Foto: www.Skillingaryd.NU
Ett nytt stycke posthistoria kan skrivas i Skillingaryd. Posten Brev flyttade i måndags den 15 september 2003 från Konsum till Samuelsons.

Det var 1861 som Skillingaryd fick en poststation och i Östbo-Västbo fanns på den tiden endast poststationer i Värnamo och Gislaved.
Den första lokalen blev gästgivaregården och med den avses sannolikt den byggnad som fanns där Samuelsons parkering är i dag. Posten kom i måndags alltså tillbaka till sin ursprungliga plats.
Ett tag var Posten på torget i Thelanders och bland senare lokaler märks flera andra vid torget, stationshuset och gamla Sparbanken - tornhuset vid Storgatan i Kaffegatans förlängning.
När Posten delades upp på brev och kassaservice flyttades kassadelen till järnvägstationen och brevdelen till Konsum.

Postmästare...
När nu Konsum lägger ned senare i månaden blir det varuhallen Samuelsons som får svara för brevdelen och även postboxarna har flyttats. Anders Samuelson blir ”postmästare” och till sin hjälp har han åtta andra ur personalen som fått utbildning och fler kommer att få det.
Under en övergångsperiod har Posten också personal på plats för att få allt att fungera väl. Agneta Bäcklund har hjälp till. Även Anders Ericsson, chef för postområdet, har varit på plats en del.

Per Bunnstad