Ryttare och Rusthåll
Östbos startsida
www.skillingaryd.nu


Hyllade för insatser med ryttarboken
Inlagt söndag 19 juni 2011
Vid Östbos styrelsemöte den 15 juni 2011 hyllades framför allt de tre som lagt ned ett stort arbete i samband med Enar Skillius bok om Ryttare och Rusthåll.

Ingrid Gunnarsson, Ola Hugosson och Linnéa Hugosson blomsterhyllades och även Kjell Persson gratulerades då han fyllt 70 år.

Det går fortfarande att köpa den aktuella boken genom kontakt här. Priset 250:- (häftad 180:-). Porto tillkommer.

Per Bunnstad

Ingrid Gunnarsson, Ola Hugosson och Linnéa Hugosson blomsterhyllades för sina insatser med boken Ryttare och Rusthåll. Det var sällskapets ordförande Sven-Olov Carlsson som hyllade.
Ordförande Sven-Olov Carlsson och sekreterare Inger Carlsson-Remnemark passade på att hylla styrelseledamoten Kjell Persson som nyligen fyllt 70 år.

 

Dags för stor fest; Ola och Linnéa Hugosson, Sven Engkvist, Ingrid Gunnarsson och Sven-Olov Carlsson stod i fokus denna dag.
10.000 till bokutgivning
Inlagt fredag 26 mars 2010

– Det trodde jag inte. Hoppas jag får ett recensionsexmeplar.
Det säger Enar Skillius, 100 år i sommar, med glimten i ögat om att hans bok Ryttare och Rusthåll i Vaggeryds kommun ska ges ut av ÖHS, Östbo Historiska Sällskap.

I dag var det för övrigt firande då Stiftelsen Regementsheden genom Sven Engkvist överlämnade 10.000 kronor till ÖHS för att stimulera bokutgivningen. Tidigare har kultur- och fritidsnämnden anslagit 5.000 kronor.

Upplagan höjs
Boken skulle ha tryckts i 100 exempel i A5-format, men tack vare stödet kommer upplagan att höjas till kanske det dubbla. Manuset till boken har tagit fram av Enar Skillius med tillägg av Ingrid Gunnarsson. Foton och kartor med torpen numrerade och gps-mätning har gjorts av Bernt-Ola Hugosson och Linnèa Hugosson har redigerat. Boken omfattar drygt 150 sidor och har 30–40 färgbilder. Den handlar som titeln säger om ryttare och rusthåll från kommunen. Det är en historisk berättelse som spänner över flera hundra år.

Värdefullt
– Vi tycker att det är mycket värdefullt med denna bokutgivning, säger Sven Engkvist från Regementsheden.
Sven hade dagen till ära lånat en rustning från museet i Eksjö och det var bara hästen som fattades.

Tack!
ÖHS ordförande Sven-Olov Carlsson tackade för den fina gåvan och inom kort ska boken tryckas. Troligen blir det en lite större upplaga än vad först var tänkt.

Per Bunnstad

Enar Skillius, 100 till sommaren. Här 97 år och arbete med boken om ryttare. Nu bor han sedan ett drygt år tillbaka i Halmstad och har lagt datorn till handlingarna.
Boken om ryttare och rusthåll är på väg till tryckeriet.
Det dukades upp till fest.
In kom en som det verkade barsk ryttare från slutet av 1800-talet...
...men Sven Engkvist hade ett glatt budskap.
Ingrid Gunnarsson och Sven-OLov Carlsson fick en gåva på 10.000 kronor tilboken.
Det blev fest mitt på blanka dan men det var bara cider i glasen...