Västra Järnvägsgatan Skillingaryd www.Skillingaryd.Nu

• Till startsidan om V Järnvägsgatan

 

Jonnys Magasin - håll igång i stället för antikt
Bilden kommer senare
Den här vyen är troligen från början av 1910-talet, men det är inte känt vilka som ställt sig framför kameran. Huset är åtminstone känt, Järnvägshotellet. Kanske är det Carl Svensson barn som syns. I fönstret på andra våning skymtar också ett par personer.
Ur Onsdagstidningen nr 17/1998
Bilden kommer senare
Linus Persson och Jonny Pettersson ska se till att det blir hålligång i gamla godsmagasinet. Flera aktiviteter planeras.

Nu ska det bli modevisning, sång och musik, sommarfest, oktoberfest...
Ja, ägarna till Järnvägshotellet i Skillingaryd Jonny Pettersson och Inger Gustavsson har många idéer om sitt senaste ”förvärv”, godsmagasinet på andra sidan gatan.


De senaste dagarna har det fejats ordentligt i järnvägsmagasinet. Det är många år sedan det fyllde sitt ursprungliga ändamål. På senare år har det varit Tur & Retur i lokalerna, en antikaffär. Men nu har Ingemar Moberg och Erik Lundberg tömt ut det mesta. Ägarna till Järnvägshotellet har nämligen hyrt godsmagasinet för att där ha en rad arrangemang. Det blir start redan till helgen med en modevisning.
I går började Jonny tillsammans med Linus Persson att ställa lokalen i ordning för det nya ändamålet. Här ska ett par hundra personer kunna få tal del av det som bjuds i sommar. Förutom den kommande modevisningen blir det fest i samband med nationaldagen den 6 juni. Därtill planeras en oktoberfest och flera andra fester.
– Den 6 juni kommer Jerry Lee Lewis, berättar Jonny och Linus.
Det är är kopian som kommer, Jerry Karlsson från Malmö som blev tvåa i ”Sikta mot stjärnorna” i sin tolkning av den amerikanske sångaren och pianisten Jerry Lee Lewis. Då får vi säkert lyssna till Whole Lotta Shakin´ Goin´ On, Great Balls of Fire och de andra slagdängorna från 50-talet.
– Här kan bli allt från stora firmafester till bönemöten, säger Jonny.
Miljön är härlig i det gamla magasinet och denna ska behållas. Det ska kännas att man sitter i ett godsmagasin och här ska man kunna ha roligt.
Antikförsäljningen har upphört. Nu är det nöje som gäller.

Per Bunnstad