Västra Järnvägsgatan Skillingaryd www.Skillingaryd.Nu

• Till startsidan om V Järnvägsgatan

 

Bengt från Värnamo satsar på Skillingaryd
Ur Onsdagstidningen 48/2002
Hantverk. Bengt Lindberg har låtit ställa i ordning en del av godsmagasinet till butik.
Foto: Per Bunnstad
Bengt och Lotta... Bengt Lindberg och Christer Stebrant bjuder in till det förändrade godsmagasinet. Foto: Per Bunnstad

Förre värnamobon Bengt Lindberg öppnar i dagarna tillsammans med sin Lotta Glave en butik i Skillingaryd. Det är gamla godsmagasinet som förvandlas till Bengt & Lotta med skillingarydsbon Christer Stebrant som platschef.

42-årige Bengt är född i Ljungby men tillbringade bland annat skolåren i Värnamo. Han fortsatte på konstfack och började senare jobba inom reklambranschen.
Sedan 1995 har han och hustrun ett eget företag. De illustrerar olika saker, bland annat lite av det de säljer: presentartiklar, ljusstakar med mera.
Själva tillverkningen är utlagd på företag i bland annat Östbo-Västbo.
Bengt och Lotta har en ateljé med butik i huvudstaden och de tänker bo kvar. Åtminstone tills vidare.

Finns en själ
– Historia och tradition är viktig och det är häftigt att kunna ha verksamhet i en sådan här byggnad som det finns så mycket själ i, säger Bengt om godsmagasinet.
Han hyr av Vaggeryds kommun som låtit renovera byggnaden. Exteriört är det inga stora förändringar. Invändigt har byggnaden isolerats och i den södra delen har en andravåning skapats.
Butiken öppnas lagom till julskyltningen, alltså nu på söndag.

Per Bunnstad

Fotnot: Skillingaryds första godsmagasin är rivet. Ett nytt uppfördes i början av 1900-talet och det byggdes 1949 till med en brygga norr om magasinet. Samtidigt ordnades ett manskapsrum. Det är nu många år sedan byggnaden användes som järnvägsmagasin. Däremot kallades magasinet ett tag för Jonnys Magasin. Det var när krögaren Jonny Pettersson hade verksamhet i lokalerna i slutet av 1990-talet.