Kaffegatan Skillingaryd www.Skillingaryd.Nu

Till startsidan om Kaffegatan

 

Skrivelse om namnbyte
Till Kultur- och fritidsnämnden i Vaggeryds kommun
Östbo Historiska Sällskap - ÖHS - har vid föreningsmöte måndagen den 20 februari 1995 diskuterat ändring av namnet Tofterydsvägen i Skillingaryd och beslutat följande:
1. Sällskapet beslutar att stödja redan framlagt förslag till ändring av namnet Tofterydsvägen till den ursprungliga benämningen Kaffegatan med den motiveringen som också redan framlagts, att i och med vägens nya sträckning blev Tofterydsvägen inaktuell som genomfartsled.
2. Den 17 maj firar vi inte Norges nationaldag, men vi har ändå en manifestation. Denna kväll ägnas Gamla Skillingaryd åt Kaffegatan. Vi har samling i IOGT/NTO-lokalen utmed den aktuella gatan och vid uppehållsväder är det tänkt att vi ska ha en guidad vandring. Det blir självklart kaffeservering. Vi skulle också gärna se att Kaffegatan denna dag genom kommunens försorg återinvigs och får sitt rätta namn.
Sedan detta beslut togs har Carl-Olof Nyréus knackat dörr hos de privata fastighetsägarna. Han träffade de allra flesta - några var inte hemma - och alla utom en skrev på listan som bifogas. Det är alltså en mycket kraftig majoritet för ett namnbyte.
Med anledning av detta hemställer vi att Tofterydsvägen byter namn till Kaffegatan och att namnändringen lämpligen genomförs med kultur- och fritidsnämnden som medarrangör vid vår träff den 17 maj 1995.
I hopp om ett positivt svar tecknar vi
Östbo Historiska Sällskap
Skillingaryd den 18 mars 1995Per Bunnstad, ordf.
Adress:
Östbo Historiska Sällskap
Per Bunnstad
Bäckstigen 3
568 30 Skillingaryd
Bilaga: Namnlista

fotnot: Kommunen beslutade senare att ändra namn på gatan till Kaffegatan