• Huvudsidan för Affärsliv: http://gamla.skillingaryd.nu/Om_skillingaryd/Skillingaryd/affarsliv

OBS! Flera artiklar här nedan

Östbo firar med affärslivet
Inlagt fredag 4 september 2009

En del i 100-årsfirandet av Skillingaryds Intresseförening kan under fredagen och ett par veckor framöver beskådas i biblioteket i Skillingaryd.

Det är Östbo Historiska Sällskap som ger utdrag ur affärslivet vid främst Stationsgatan och Storgatan samt lite om intresseföreningens 100 år. Den som går tipspromenaden i dag kan få svar på många av frågorna genom att studera utställningen.

Östbo har som mål att på sikt kunna presentera en liten skrift om affärslivet i bygden. Utställningen kan vara startskottet.
Östbo vill gärna ha tips på komplettering av materialet i utställningen.

Per Bunnstad


Studiecirkel om affärsliv i Skillingaryd med omland (församlingarna Hagshult, Tofteryd, Åker).

Inlagt i maj 2008

Vi koncentrerar oss på rena affärer men nämner även annan verksamhet som kaféer, hantverk, frisersalonger, bilfirmor med mera

Vårt syfte är att lagom till intresseföreningens 100 år 2009 (tidigare köpmannaföreningen) göra någon form av sammanställning – kanske en utställning eller någon tryckt publikation. Vi börjar här på internet och kommer efter hand att fylla på lite.

Känner du till fler affärer i bygden Kan du ge lite minnen eller annat Berätta då det för oss. Du kanske också vill vara med i vår studiecirkel.


Välkommen att kontakta oss här.