KSK - Klevshults Sportklubb
www.skillingaryd.nu
••• Till startsidan för Klevshults SK

Klevshult blir femte kommunlaget i fotboll
Ur Smålands Folkblad 13 januari 1977. Inlagd här på sidan 030514

Skillingaryd (Folkbladet)
Nu har kommunen fått sitt femte seniorlag i fotboll. Det nya laget är Klevshult SK som i år första gången skall pröva på spel i seniorsammanhang. Laget har tidigare haft juniorlag som med framgång deltagit i serier. Det är detta lag som nu är stommen i seniorlaget.

Klevshult skall spela i division VI Nässjö-gruppen. I samma serie spelar två andra kommunlag. Det är Byarums IF och Hooks IF. Därmed blir det sex derbymatcher under säsongen. Övriga kommunlag är Waggeryds IK (division IV) och Skillingaryds IS (division V).
I måndags kväll hade tränaren Roger Lindkvist samlat sina spelare till sporthallen i Skillingaryd för träning. Uppslutningen var mycket god och förutom förra årets juniorspelare har en rad olika spelare knutits till Sportklubben. Det är främst spelare som deltagit i korpsammanhang men också några från andra klubbar. Åke Jonsson från Kulltorp är en av de nya i laget.

Målsättning
Vi har frågat klubbens ordförande Bengt Fält om målsättningen:
- Vi har inga höga förväntningar det första året. Målet är att vi skall ha 2-3 lag efter oss när serien är slutspelad. Vi hoppas också kunna spela in så många juniorer som möjligt i laget. 6-7 man kommer säkert att vara juniorer.

Ingen träningsplan
- Vi tränar nu två gånger i veckan och den 27 februari spelar vi första träningsmatchen. Ohsbruk är motståndare och matchen spelas i Värnamo. Tyvärr har vi ingen träningsplan att hålla till på. Det gör att vi till en början säkert ligger en bit efter övriga lag, säger Bengt.
Intresset för fotboll är stort i Klevshult med omnejd och ett 20-tal spelare deltar i träningarna. Många av spelarna kommer från platser som Nyholm och Åker.

Per Bunnstad