Valter och Christer får miljöpriserna
www.Skillingaryd.Nu
Ur Finnveden Fredag vecka 46/92
Bildtext (Bilden kommer senare) Valter Karlsson från Kushult är en av årets miljöstipendiater i Vaggeryds kommun. Han har liksom Christer Gustavsson på ett förtjänstfullt sätt hållit landskapet levande.
Valter Karlsson från Kushult och Christer Gustavsson från Gräshult får i december ta emot en fin utmärkelse av Vaggeryds kommun. Miljö- och hälsoskyddsnämnden har nämligen utsett Valter och Christer till årets mottagare av kommunens miljö- och landskapsvårdsstipendium.

Det var 1988 som priset instiftades och det utdelades till Ragnar och Sonny Gustafsson, Målen, Hagshult. Nu blir det åter två personer från trakten av Hagshult som belönas. Både Valter och Christer får årets pris för att de håller landskapet öppet på ett mycket fint sätt.
Valter fick öfr övrigt redan förra året ett pris, diplom och 3.000 kronor av Stiftelsen Vallerstads gård:
- Visst är det uppmuntrade att få ta emot sådana här utmärkelser, men själv tycker jag att det finns många andra som också skulle kunna komma ifråga, säger Valter.
Utdelning sker när fullmäktige har avslutning för året den 21 december. Förutom diplom får Valter Karlsson och Christer Gustavsson vardera 7.500 kronor.