Bandyhall www.skillingaryd.nu

Ja till bandyhall i Vaggeryd
– Linus avgjorde i fullmäktige
Inlagt 1 april 2008

Det var nattmangling när kommunfullmäktige strax efter midnatt sa ja till en bandyhall i Vaggeryd. Denna kommer att byggas redan i sommar.

Det var mycket dramatik i fullmäktige och det var först efter en lång paus med överläggningar som beslutet kunde fattas. Linus Persson (oberoende) övertalades att rösta för en bandybana mot att Skillingaryd får en konstgräsplan under 2009.

21–20 i omröstning
Från om en bandyhall avgjordes med rösterna 21–20. För bandyhallen röstade 20 ledamöter från Vaggeryd samt Linus Persson. Emot röstade de 16 övriga från Skillingaryd samt Berry Lilja, Thore Ohlsson, Anki Lövstedt och Björn Fejde.

Skillingaryd får också
– Visst kostar bandyhallen 22 miljoner men vi får förutom konstgräset en läktare med plats för 1.500 under tak mitt på Slätten. Denna läktare med plan kan vi också använda för många olika arrangemang och på sikt kanske vi kan bygga ett rörligt tak över arenan, säger Linus.
Den nya konstgräsplanen med läktare kommer att kosta sju miljoner men i uppgörelsen finns också att det kommunala bostadsbolaget garanterar dubbelt så många nya lägenheter i Skillingaryd som i Vaggeryd under de kommande åtta åren.

Stor skandal
Thore Ohlsson (fp) var inte alls glad åt den här idrottsatsningen. Han sa i fullmäktige att det är skandal när det finns en så stor kö till äldreomsorgen.
– Vi borde i stället anställa fler inom vården. Socialnämnden behöver minst fem miljoner mer per år i sin budget, konstaterade Thore Ohlsson.
I uppgörelsen innefattas även en besparing på allaktivtetshuset vid Fenix. Detta senareläggs med minst fem år.

Per Bunnstad