Husqvarna International 10-16 april 2006 www.skillingaryd.nu

Bowling Arena, Jönköping
4:e deltävlingen i Super Series
7:e deltävlingen på Europa Touren
Inlagt 16 apr 2006
Peter Ljung vann Super Series
Peter Ljung från Bodens BS vann finalen av Husqvarna International. Han besegrade britten Stuart Williams med stora siffror 246-158.

En mycket fokuserad Ljung inledde med fem raka strajkar För Stuart Williams blev finalen rena mardrömmen. Efter hål och missar i de tre första rutorna var matchen över för hans del. Resten av matchen blev rena expeditionsaffären för norrlänningen.
– Stämmer mitt spel. Och det har det gjort de här dagarna, då kan det bli så här bra, säger en jublande glad Peter Ljung.

Vann mot favoriter
Han har gjort en fullkomligt enastående tävling. I matchspelet slog han ut de båda stora förhandsfavoriterna Michael Fagan och Mika Koivuniemi. Det mest framträdande har dock varit hans kyla i trängda lägen. I matchen mot Toni Palermaa låg han under med 0–2 och såg ut att ha förlorat. Men Ljung vände och vann med 3–2. Semifinalen mot Mika Koivuniemi var en riktig rysare, där spelarna följdes åt slag efter slag. Peter Ljung var iskallt lugn.
– Man får inte tänka på vad det gäller. Det är bara att slå sitt sitt slag och inte bry sig om vad motståndaren gör, förklarar han.

I landslaget
39-årige Peter vann World Cup 1986, men har under alla sina år aldrig varit med i svenska landslaget förrän den här säsongen. Så sent som i februari gjorde han landslagsdebut, vid en träningslandskamp i Spanien. Om det blir någon fortsättning får vi se. Sveriges förbundskapten Magnus Johnsson vill inte säga för mycket.
– Uttagningarna till landslaget görs efter SM. Innan dess vill jag inte säga något. Men givetvis har Peter förbättrat sina chanser efter det här, säger han.

Besviken britt
Stuart Williams var så klart besviken. Han hade inte räknat med en så usel inledning av finalserien som han fick.
– Typiskt att jag ska slå mina tre sämsta slag i hela tävlingen just i finalen. Jag vet inte vad det beror på, suckar han.
Samtliga resultat från tävlingen finns på: www.bowlingarena.com