Slätten i Skillingaryd www.Skillingaryd.Nu

670 protesterar
mot Slättenbygge
Gullvi Alkemark och Susanne Wickbom lämnade över protestlistor till miljö- och byggnämndens chef, Ivar Pettersson. Foto: Per Bunnstad

Det har i pressen och framför allt i Finnveden Nu och Finnveden Fredag skrivits mycket om byggplanerna på Slätten i Skillingaryd och nu har två personer lämnat in protestlistor mot bygget.

Det är Gullvi Alkemark och Susanne Wickbom som kan sägas vara Slättens vänner som lagt ut listor i ett antal affärer. Efter tre veckor samlades listorna in och det fanns 670 underskrifter.
– Det är betydligt fler än vid protesten mot en varuhall på Slätten för några år sedan. Då var vi 411 som protesterade och byggplanerna stoppades. Nu hoppas vi att det går lika bra den här gången, säger Gullvi och Susanne.
De berättar att tre listor försvunnit – kanske stulits – och antalet protesterande hade säkert varit fler.

Bra resultat
– Vi är nöjda. Det här visar att det finns ett motstånd mot att bygga på Slätten. Vi hoppas nu att miljö- och byggnämnden på tisdag säger nej till bygglov.
Protestlistorna lämnades i dag klockan 11.05 över till miljö- och byggnämndens chef, Ivar Pettersson.
Kommunen äger ännu inte marken, men det verkar som om tillstånd från militären och fortifikationsverket säger ja till en försäljning.
Gullvi och Susanne menar att det borde finnas andra bättre områden än Slätten för att ersätta det brunna godsmagasinet. Det var för några år sedan aktuellt med en turistbyrå vid Götaström och det menar de är bättre än Slätten.
– Nu hoppas vi att man för sista gången försöker bygga på Slätten. Däremot är det bra om den snyggas upp men inte med några husbyggen.

Per Bunnstad 050323, (senare dsamma dag korrigerat antalet protesterande från 603 till 670 efter en lista hade glömts bort)

Fotnot: Gullvi och Susanne har agerat helt som privatpersoner eftersom ingen förening helt vågat ta ställning mot byggplanerna.