Dreamhack i Jönköping www.Skillingaryd.Nu
Pressinformation inlagd 050618
DreamHack på Elmia i Jönköping, världens största datorfestival, har nu pågått i två dygn utan några allvarliga incidenter.

5.000 ungdomar från hela landet finns på plats och det mest dramatiska ingripandet hittills har varit ett beslag av lättcider. DreamHack är en drogfri festival och samarbetar bland annat med UNF. DreamHack pågår fram till söndag den 19 Juni.

Allt lugnt
Cirka 300 ungdomar arbetar ideellt för driva festivalen, 90 av dessa är arbetar med säkerheten. En av de två säkerhetsansvariga, Lars Åke Sköld rapporterar att inga allvarliga incidenter har inträffat. ”Vår allvarligaste ingripande hittills är ett beslag av lättcider under fredagskvällen. Nu arbetar vi för att avslutningen skall bli lika lugn”

Störst i världen
DreamHack startade för tio år sedan som ett hobbyprojekt, men har nu vuxit till världens största datorfestival. Sommarens festival som lockat cirka 5 000 besökare och beskrivs som en av de lugnaste någonsin. Deltagarna tar med sig sina egna datorer, umgås med likasinnade, testar de nyaste spelen och deltar i olika tävlingar.

Halv miljon i prispengar
På DreamHack genomförs det en rad olika tävlingar med en total prissumma på över 500000 kronor. Världseliten inom datorspel finns på plats. Deltagarna har möjlighet att utmana de professionella spelarna vilket bidrar till säkerheten på festivalen. Alkohol sänker reaktionsförmågan vilket markant minskar vinstchansen.

20 procent fler tjejer
– Jämfört med föregående festival har antalet tjejer på festivalen ökat med 20%. Detta är en medveten satsning och DreamHack samarbetar med Grrl Tech, Supermarit och Femina Gaming. Dessa föreningar verkar för att öka teknikintresset blad landets alla tjejer.Det är helt otroligt att vi kan samla 5 000 ungdomar som umgås och har kul utan att det skall behöva bli en massa bråk och strul, säger Martin Öjes, som är en av grundarna till DreamHack