Nyheter 2005 www.Skillingaryd.Nu

Svensk seger i Super Six
Inlagt 25 sep 2005
Patrick Backe från Helsingborg vann Super Six-finalen i Jönköping. Efter en mycket spännande match besegrade han finske toppspelaren Osku Palermaa med 220-216.
– Fantastiskt roligt. Det är flera år sedan jag vann en tävling senast, säger den förre landslagsmannen.
Matchen avgjorde inte förrän i åttonde rutan, då Palermaa fick ett hål medan Backe strikade.
– Det var en mycket jämn match och en motståndare som Osku Palermaa får man aldrig räkna bort. Det var inte förrän i den rutan jag kände att jag hade det i egna händer, säger en mycket glad Patrick Backe, som efter VM i
Malaysia för ett par år sedan tackat nej till fortsatt landslagsspel.
– Men nu är det roligt med bowling igen. Den här säsongen har jag tänkt att spela lite fler tävlingar än tidigare. Bättre start kunde man ju inte tänka sig, säger Backe, som fick ta emot en segercheck på 40.000 kronor.
I semifinalen slog Backe ut israelen Or Aviram med 248-204, medan Osku Palermaa besegrade förhandsfavoriten Jason Belmonte med siffrorna 258-225.
Mer info och alla resultat finns på www.bowlingarena.com
Bowlingstjärnor kommer till Jönköping
Inlagt 050917
En rad toppspelare i bowling står på startlinjen när Super Six-tävlingen i Jönköping avgörs kommande vecka. Svenska eliten ställs då mot internationella storspelare som Jason Belmonte, Australien, finske toppspelaren Osku Palermaa och Norges PBA-proffs Tore Torgersen.
Bland de svenska spelarna finns Martin Larsen, Tobias Karlsson, Magnus Andersson och Anders ”Linus” Öhman. Förra årets segrare, Tony Fransson från
Pergamon, finns givetvis också på plats.
– Jättekul att så många bra spelare vill komma till Jönköping, trots att Super Six inte är någon av de allra största tävlingarna, säger tävlingsledaren Per-Anders Hörlin.
220 spelare är än så länge anmälda, men det är inte elitspelare som dominerar startfältet. En lång rad spelare från mindre klubbar ska spela.
– Super Six har blivit en bredare tävling efter att vi sänkt startavgifterna och ändrat reglerna. Nu har fler chansen att lyckas. Det är mycket roligt att så många upptäckt det, menar Per-Anders Hörlin.
Super Six i Jönköping är säsongens fjärde deltävling på den svenska bowlingtouren, andra spelplatser är Eskilstuna, Nyköping, Stockholm och Västerås.
Vinnaren i varje deltävling tar hem 40.000 kronor och den sammanlagda prissumman i Jönköping är 201.000 kronor.
Super Six i Jönköping startar måndag 19/9 klockan 18.00.
Kvalspelet fortsätter sedan på torsdag, fredag och lördag. De 32 bästa spelarna i kvalet går till söndagens finalspel.
Fullständiga startlistor och resultat finns på www.bowlingarena.com

 

Europatour i Huskvarna
Inlagt 050803
Bowling Arenas stortävling, Husqvarna International, har nu fått en plats bland de riktigt stora. Tävlingen har godkänts och fått en plats på Europatouren.
– Jätteroligt att den har erkänts som en bra och välorganiserad tävling. Vi finns nu finns med på det internationella tävlingsprogrammet. Det gör att vi kan räkna med fler startande, inte minst från nya bowlingnationer som Ryssland, Tjeckien och Grekland, säger en mycket nöjd Per-Anders Hörlin, hallägare och tävlingsansvarig.
Husqvarna International, eller Super Series-finalen som tävlingen blivit mer känd som, avgörs påsken 2006 för femte året i rad. Med prispengar på över en miljon kronor har den lockat spelare från hela världen, inte minst har de amerikanska PBA-proffsen varit flitiga deltagare. Men nu kan tävlingen alltså bli ännu större.

 

.