Utställningar – Skillingaryds Fotoklubb   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Fotoklubbens startsida © Finnveden Information AB

••• Sommarutställning i Nydala 2005 (inlagt 050701+050902)

••• Utställning i Gamla Krahners 21–22 november 2009 (inlagt 19 nov 2009)


Inlagt 11 november 2009

Sommarutställning i Nydala 2005
OBS! Två artiklar här nedan
Christer och Lars-Olof ställer ut på Nydala
Christer Robsahm och Lars-Olof Nilsson medverkar vid säsongens sista fotoutställning. Foto: Mattias Bokinge

I år har det kretsat mycket kring foto i Nydala. Sedan mitten av april har det varit fotoutställning i Café Nydala och under september är sista månaden. Det är Christer Robsahm från Vaggeryd och Lars-Olof Nilsson från Jönköping som visar bilder. Under september är caféet öppet på helgerna.

Christer Robsahm visar ett tiotal svartvita bilder. Lars-Olof har i stället kring 20 färgbilder med motiv från Venedig.
Båda är aktiva i Skillingaryds Fotoklubb och det är den klubben som haft flest utställare under säsongen. Det är Mattias Bokinge från Hagshult – som är en av de drivande i Skillingaryds Fotoklubb – som varit ansvarig för utställningarna.

Fotointresserade
– Det har kommit många till Nydala enbart för att se fotoutställningen. Vi har haft en annons i en fototidning och många fotografer har valt utställningen och Nydala som ett utflyktsmål. Det blir en fortsättning nästa år. Då blir det något färre utställare, men i stället lite längre perioder för var och en, säger Mattias.

Många har ställt ut
I år var Mattias själv först ut med just sina bilder och det var redan i april. Man fick då blodad tand i Nydala och bestämde sig för att fortsätta. Sedan dess har ungefär 15 fotografer från bygden ställt ut. De flesta har kommit från Skillingaryds Fotoklubb men även från bland annat Värnamo Fotoklubb samt några från trakten av Jönköping.
Från Skillingaryds Fotoklubb märks förutom de nämnda Anna Svensson, Anna Gustavsson, Frida Olsson, Urban Ygemar, Hasse Stark, Kjell Karlsson, Carina Grimborg och Anette Dauhn.

Per Bunnstad


Frida och Anna ställer ut foto
Texten grundad på en artikel i Finnveden Fredag 050701, men här kompletterad med fler bilder och mer text. Inlagt 050701
Café Nydala är 2005 öppet juni-augusti alla dagar 11–18 samt kvällsöppet onsdagar och söndagar till 21.00
Utställningsdags för Frida och Anna.
Foto: Per Bunnstad/www.Skillingaryd.Nu

Frida Olsson från Hagshult och Anna Gustavsson från Vaggeryd är ett par mycket intresserade medlemmar i Skillingaryds Fotoklubb. Från och med i dag visar de fotografier i Café Nydala, strax intill klosterkyrkan.

Det är fotoutställningar hela sommaren i Nydala. Först ut var Anna Svensson från Klevshult följd av Urban Ireklint från Vaggeryd, båda också med i fotoklubben i Skillingaryd.
De följdes av Mats Pettersson från Tenhult och nu av Frida Olsson och Anna Gustavsson.
17-29 juli blir det en samlingsutställning av lokala fotografier.
30 juli – 12 augusti visar Sture Sternegård från Huskvarna sina bilder.

Fler från SFK
13-26 augusti är det dags för Mattias Bokinge från Hagshult och Magnus Andersson från Vaggeryd. Mattias är med i fotoklubben. Magnus är med i fotogruppen Zon, som har ett nära samarbete med fotoklubben.

Avslutas av Robsahm och Nilsson
Sommaren avslutas från 27 augusti då Christer Robsahm, Vaggeryd och Lars-Olof Nilsson, Jönköping ställer ut. Båda är medlemmar i fotoklubben.

Arkitektur–tjurfäktning
Både Frida Olsson och Anna Gustavsson visar svartvita bilder. Av Annas bilder kan man förstå att hon är intresserad av arkitektur. Frida visar något helt annat, bilder från tjurfäktning.

Per Bunnstad

Allt material på dessa sidor är skyddade enligt upphovsrättslagen