Skillingaryds Fotoklubb
Svartvitt – mars 2009

www.skillingaryd.nuwww.vaggeryd.nu
Till fotoklubbens startsida

Mattias vann första omgången
Inlagt 26 mars 2009
Segerbilden.En vinnarbild! En fullkomligt magisk dimma omhöljer detta vackra motiv som utnyttjat sin fulla potential. Gråskalorna spelar harmoniskt mot det svarta såväl som mot ljuset. Fotografen har vågat gå till ytterligheterna för att lyfta fram sitt motiv, och har belönats med ett fantas-tiskt djup. Möjligtvis hade bilden varit ännu en halv poäng bättre om bilden beskurits något i vänsterkant (där trädet över ladan blir onödig information), men som betraktare är man villig att bortse från allt i denna kavalkad av småländsk landsbygdmystik.
Foto och copyright: Mattias Bokinge
Tvåan. Juryn skriver: Hade bilden mättats med mer svärta, hade bilden bjudit på en riktig 10-poängare! Motivet är friskt och härligt, i synnerhet som måsen är på väg bort och man för en gångs skull får roa sig med att betrakta ett par måsfötter. Originellt! Att huvudet saknas är alltså bildens stora styrka, i synnerhet som måsstjärten och fötterna är så uttalade och bakgrunden är ur fokus. Däremot saknas alltså en rejäl svärta, som hade lyft bilden till måsens höjder!. Foto och copyright: Karolina Nilsson
Trean. Juryn skriver:En oerhört vackert komponerad bild av något som kan tolkas som livets träd. Trädet i sig bju-der på perfekta kombinationer av gråskala samt svärta och vitpunkter. Likaså bjuder bilden på perfekt luft ovanför trädet och tillräcklig markyta under. Tyvärr tycks himlen överkopierad, särskilt på vänster sida, varför livets träd försvinner bland ett himmelskt gråblask. Synd.
Foto och copyright: Harriet Jerdmyr

Årets första tävling är avgjord och sex medlemmar lämnade in totalt 12 bilder.

Segern gick till Mattias Bokinge. Jury för tävlingen har varit bildläraren Mona Skantz, Vaggeryd. Hon har även låtit sina elever titta på bilderna och lämna kommentarer. Tävlingen hade valfritt motto.

Placering och poäng i den första omgången av totalt fyra:
1) Mattias Bokinge 10
2) Karolina Nilsson 9
3) Harriet Jerdmyr 8
4) Lars-Olof Nilsson 7
4) Harriet Jerdmyr 7
4) Christer Robsahm 7
7) Christer Robsahm 6
7) Mattias Bokinge 6
9) Karolina Nilsson 5
9) Lars-Olof Nilsson 5
11) Joakim Bokinge 3
11) Joakim Bokinge 3
Totalpoäng i den första omgången:
Mattias Bokinge 16
Harriet Jerdmyr 15
Karolina Nilsson 14
Christer Robsahm 13
Lars-Olof Nilsson 12
Joakim Bokinge 6
Finalister: De tre bäst placerade i varje omgång går till slutfinalen i januari. Det betyder att Mattias , Karolina och Harriet har en finalbild var.

 

Poängställningen efter en av fyra omgångar
Namn och omgång
1
1
2
2
3
3
4
4
Summa
Mattias Bokinge
10
6
16
Harriet Jerdmyr
8
7
15
Karolina Nilsson
9
5
14
Christer Robsahm
7
6
13
Lars-Olof Nilsson
7
5
12
Joakim Bokinge
3
3
6
76