Final svartvitt 2004 Skillingaryds Fotoklubb
www.Skillingaryd.NuTill fotoklubbens startsida

Segerbilden 2004
En matförsäljerska i Thailand. ”Denna bild hamnade genast på första plats. Bilden har en utstrålning som heter duga. Formen, harmonin, bildutsnittet – den har allt. Den har också en liten knorr som gör hela bilden. Foten som hon så nonchalant har förankrat på bryggan. En underbar bild. Grattis till förstaplatsen.”.
Foto och copyright: Mattias Bokinge

 

Tvåan 2004
Louisiana. ”Denna bild är mycket intressant. Det händer mycket i bilden. Rörelsoskärpan är perfekt utnyttjad och sätter fantasin i rörelse hos betraktaren.”
Foto och copyright: Urban Ireklint


Trean 2004
Dungen. ”En bild som klart sticker ut och som ger funderingar och tankar. Ett bra sätt att jobba lite annorlunda med kopieringen.”
Foto och copyright: Urban Ireklint

 

Placeringar 4–12 2004
4) Gryningsskiftet. ”En spännande bild som jag gärna tittar på flera gånger. Bilden blir dock bättre om du beskär himlen cirka 4 cm.”
Foto och copyright: Mattias Bokinge. Bilden kan ses HÄR!
5) Vattenfall. ” Ett rent motiv där fotografen sett möjligheterna med linjespel och ytor.”
Foto och copyright: Christer Robsahm. Bilden kan ses HÄR!
6) Efter krocken. ”Ett intressant stilleben.”
Foto och copyright: Urban Ireklint. Bilden kan ses HÄR!
7) Hästminne. ”En bra komponerad bild där förgrund, mellanplan och bakgrund är tydliga.”
Foto och copyright: Mattias Bokinge. Bilden kan ses HÄR!
8) I skogsbrynet. ”Bra kopierad bild, men det fattas något i kompositionen. Talet två är inget bra till i kompositionssammanhang. Tänk dig något i gräset i förgrunden. En sten, stubbe eller dylikt som gjort att du fått mer rymd i bilden.”
Foto och copyright: Christer Robsahm. Bilden kan ses HÄR!
9) Vid havet. ”En intressant komponerad bild. Det händer dock för lite i motivet. Du ska ha en eloge för skärpan. Bilden kan ses HÄR!
10) Bokträd. ”Det är svårt att få till det i en så vacker miljö. För mig känns bilden för vanlig, det vill säga: inget nytt. Bilden måste ha en utstrålning. Du har dock fått fina kontraster mellan träden, bakgrunden och de ljusa löven.”
Foto och copyright: Christer Robsahm. Bilden kan ses HÄR!
11) Tak. ”Bilden är absolut rätt komponerad med fönstret i gyllene snittet. För mig säger dock bilden mig inte mycket tyvärr. Fint tegeltak som inte är så vanligt.”
Foto och copyright: Lars-Olof Nilsson. Bilden kan ses HÄR!
12) Stilla natt. ”Bilden är ett intressant försök att få en nattbild. Motivet är dock inte speciellt uppseendeväckande. Kameran har inte hållits still. Varför? Ska det vara rörelseoskärpa så måste den vara ännu mer markant, då hade den dramatiska effekten ökat.”
Foto och copyright: Mattias Bokinge. Bilden kan ses HÄR!


Tack! Skillingaryds Fotoklubb tackar alla som deltagit i tävlingar 2004. Även ett tack dem som svarade för bedömningen i de fyra tävlingsomgångarna och till Bruno Helgesson som bedömde de tolv finalbilderna. Tävlingsledare har varit Bertil Pettersson.