Final färg 2004 Skillingaryds Fotoklubb
www.Skillingaryd.NuTill fotoklubbens startsida

Segerbilden 2004
På stationen. Liksom förra året tog Hasse Stark hand om segern, i år med ”På stationen”. kritiken: ”Den här bilden tilltalar mig mycket. Det är mystik över hela bilden. Personerna i bilden är de där prickarna över i-na. Dimman förstärker den mystiska utstrålningen, Lampornas gula sken som speglar sig i skenorna förhöjer stämningen. Detta är en vinnarbild”. Foto och copyright: Hasse Stark

 

Tvåan 2004
Siluett. Ett motiv som man kan få vänta på i åratal. Stämningen sitter perfekt. Månen är så fin att man undrar om det är en sandwichbild. Foto och copyright: Leif Palm


Trean 2004
Stor Pärlemorfjäril. ”Ett mycket vackert porträtt på fjärilen med perfekt skärpa. Kronbladet som är i oskärpa stör en aning. Bilden går att beskära ganska kraftigt på alla håll.”
Foto och copyright: Leif Palm

 

Placeringar 4–12 2004
4) Lystring. ”En påpasslig bild där tretalet är bra. Fotografen har haft tur, men det räcker inte, fotografen har varit uppmärksam och sett det fina i motivet.”
Foto och copyright: Leif Palm. Bilden kan ses HÄR!
5) Plastig. ” En intressant bild som gör att betraktarens huvud genomkorsas av frågor. Varför, hur känner hon sig och så vidare, frågor som gör bilden intressant. Belysningen är dock lite ojämn.”
Foto och copyright: Urban Ireklint. Bilden kan ses HÄR!
6) Morrondopp. ”En bild som ger känsla av tidig morgon och stillhet. Bra komposition.”
Foto och copyright: Urban Ireklint. Bilden kan ses HÄR!
7) Svanar. ”En vacker bild men antalet två är inte så bra i kompositionssammanhang.”
Foto och copyright: Mattias Bokinge. Bilden kan ses HÄR!
8) Paus. ”Bilden är intressant, det händer något och man börjar fantisera om var bilden är tagen, vad har hänt och så vidare. Bilden är dock lite för tajt beskuren och barnen ser ganska oengagerade ut. Det hade varit bra med lite mer miljö.”
Foto och copyright: Karolina Nilsson. Bilden kan ses HÄR!
9) Koskymning. ”En bra bild men jag tycker att ´detet´fattas.”
Foto och copyright: Kjell Karlsson. Bilden kan ses HÄR!
10) Räv. ”Det är väl så att kommer man så nära en räv så slår hjärtat lite extra och man glömmer viktiga saker. Skärpan är inte vad den borde vara. Bilden är för tajt beskuren. Jag hoppas dock att dina upplevelser sitter kvar i minnet.”
Foto och copyright: Anna Svensson. Bilden kan ses HÄR!
11) Tallskog i dimma. ”Även denna bild saknar det där lilla extra i motivet.”
Foto och copyright: Gösta Åberg. Bilden kan ses HÄR!
12) Morgondis. ”En vacker bild men det fattas något som gör att bilden får utstrålning.”
Foto och copyright: Urban Ireklint. Bilden kan ses HÄR!


Tack! Skillingaryds Fotoklubb tackar alla som deltagit i tävlingar 2004. Även ett tack dem som svarade för bedömningen i de fyra tävlingsomgångarna och till Bruno Helgesson som bedömde de tolv finalbilderna. Tävlingsledare har varit Bertil Pettersson.