Final svartvitt 2003
Skillingaryds Fotoklubb
www.Skillingaryd.NuTill fotoklubbens startsida

Segerbilden 2003
Interiör. Klubbens ordförande segrade med sin Interiör. Juryn från Bankeryds Fotoklubb hade följande omdöme: Symmetrisk bild med stort djup som förstärks av den rätt placerade figuren. Ljusstrimman i golvet leder blicken till figuren. Golvet både bryter det övriga mönstret och förstärker det. De första bågarna till höger framträder fint genom spotlightljuset. Bra mörkrumsarbete. Vi undrar om den mörka tavlan till vänster blivit mindre framträdande om fotografen tagit ett halvt steg till vänster.
Foto och copyright: Christer Robsahm

Tvåan 2003 Trean
På museum. Bilden byggs upp av kontrasten mellan de två ungdomarna och statyerna. Blicken leds in i bilden med hjälp av mönstret i golvet. Pagehåret i statyn stämmer väl med den vänstra åskådarens hår. Bra mörkrumsarbete. Luftuttaget i höger kant kunde med fördel ha skurits bort vid kopieringen. En vitare passepartout hade möjligen gett ett bättre intryck.
Foto och copyright: Christer Robsahm.
Den glade pojken. En humoristisk bild där kontrasten mellan pojkens allvar och teckningens glada leende ger spänning i bilden. Vi upplever skuggan till höger om handen och de ljusa ”fläckarna” framför pojkens ansikte som litet stötande. Bilden är bucklig och lite slarvigt monterad med en vit kant från botten och cirka tio cm upp på höger sida. Foto och copyright: Mattias Bokinge Femman 2003
Ett gärdesgårdsrike. Fint ljus och bra gråskala. En linje från vänster nedre hörn över stenen och som fortsä'tter i stenmuren ger bra djup. Molntappen ökar spänningen i bilden. Den stora stenen i förgrunden är för dominant och vi vill beskära bilden cirka tre cm i förgrunden.
Foto och copyright: Mattias Bokinge
Sexan 2003
Den gamle vid havet. Bra kontakt med mannen och bra ljus. Det finns flera intressanta diagonaler i bilden. Vi hade gärna sett litet mer av skuggan från mannen, eventuellt genom att fotografen tagit ett steg eller två tll höger. Horisonten borde rätats upp vid kopieringen.
Foto och copyright: Mattias Bokinge


Delad sjua
Fyran 2003
Steg för steg. Ovanlig komposition med den vinklade skuggan. Djupverkan skapas med hjälp av bilspåret och fotstegen. Rörelsen i bilden framhävs av det suddiga vänsterbenet. Foto och copyright: Urban ireklint
Delad sjua 2003
Gautmusikant. Enmansmusikern ser ensam ut men publik verkar vara på väg ut genom dörren. Bra placering av mannen och bra mörkrumsarbete.
Foto och copyright: Urban Ireklint
Delad sjua


Ljusspel.
Bra motljusbild med bra ljussättning på liljekonvaljerna men solen är för dominant. Helhetsintrycket dras ner av den buckliga bilden.
Foto och copyright: Mattias Bokinge
Dacko. Ett hygglgit hundporträtt som hade blivit bättre om hunden haft ögonkontakt med fotografen. Vår hundfotograf menar att det räckt med en kort vissling för att hunden skulle sett på fotografen. Vi tvekar lite inför den använda brännvidden och tror att bilden vunnit på en aning mer luft upptill. Foto och copyright: Per-Johan Andersosn
Delad sjua
Delad sjua Full speed. Bilden är något för grå och störs dessutom av en repa och litet damm. Foto och copyright: Bertil Pettersson
Delad sjua

Rally 1. En grå och lite oskarp bild. Den borde rätats upp i förstoringsapparaten så att den lutande grunden inte stört. Foto och copyright: Bertil Pettersson


Tack! Skillingaryds Fotoklubb tackar alla som deltagit i tävlingar 2003. Även ett tack till Gislaveds Fotoklubb som svarade för bedömningen i de fyra tävlingsomgångarna och till Bankeryds Fotoklubb som bedömde de tolv finalbilderna. Tävlingsledare har varit Bertil Pettersson.

Lisa. Ett hyggligt porträtt där modellen har ett skrämt intryck i ansiktet. Bilden känns ljus med vit passepartout. En svart inramning hade troligen förbättrat helhetsintrycket.
Foto och copyright:; Christer Robsahm