Final färg 2003 Skillingaryds Fotoklubb
www.Skillingaryd.NuTill fotoklubbens startsida

Segerbilden 2003
Soluppgång 10.000 m.ö.h. Fina färger ur regnbågens spektrum och intressanta linjer. särskilt från höger. Stora färgfält och triangeln ger en spännande komposition. Laternan utgör en god fixeringspunkt. Foto och copyright: Hasse Stark

Tvåan 2003
Trean 2003
Pirater. Dansens hetsiga virvlar med rörelseoskärpa som ger spänning åt bilden. Få och relativt milda färger som får samma färgton genom det befintliga ljuset.
Foto och copyright: Mattias Bokinge
Fyran 2003
Tranor. Bilden bygger helt på vingarnas osynkroniserade rörelser. Fåglarna är bra placerade och siluettverkan har uppnåtts genom bländare/slutarhastighet.
Foto och copyright: Urban Ireklint
Språnget. Trevligt linjespel och två motstående diagonaler samt få färger ger ett gott helhetsintryck.
De tre öppna fönstrena gör bilden mindre statisk. Kompositionen har vunnit på den gjorda maskningen upptill.
Foto och copyright: Lars-Olof Nilsson
Sexan 2003
Femman 2003


Ett kryp. Blommans hår pch skalbaggen framträder fint i motsljuset, men ljuset (solen) bländar och huvudmotivet tappas lätt bort.
Om man gör bilden kvadratisk genom beskärning koncentreras intresset till skalbagge och blomma.
Foto och copyright: Mattias Bokinge

Tranor i månsken. Bildens förtjänst ligger till stor del på månen och månens placering. Vi tror att en placering lite mer till vänster av tranorna, alternativt beskärning till vänster, ökar spänningen mellant ranor och måne.
Foto och copyright: Leif Palm
Delad sjua 2003 Delad sjua 2003
Svanar. En reaktionssnabb fotograf har fångat fåglarna just när de lyfter och dessutom fått en bra spegelbild. Vi tycker att det är för mycket luft till vänster eftersom fåglarna lyfter åt höger. Foto och copyright: Gunnar Gustavsson
Delad sjua 2003
Ett vildmarksrike. En bild som andas mystik. Vi beundrar fotografens påpasslighet i den tidiga morgontimman, Älgen borde dock mkomma in i höger bildkant. För oss känns djuret nu för centralt plac erat. Det stora mörka partiet upptill kunde med fördel maskats bort.
Foto och copyright: Leif Palm
På väg ner. Färgerna i larven och bakgrunden harmonierar väl. fotografen kunde gått ännu närmare och koncentrerat sig på huvudmotivet så att strået gått från vänster nedersta hörn upp till höger övre hörn. Det går att ”rädda” bilden genom maskning till vänster och ett kvadratiskt format. Foto och copyright: Anna Svensson
Delad sjua 2003
Badlek. Vi saknar ansiktskontakt i denna familjebild.
Foto och copyright: Kjell Karlsson.
Delad sjua 2003 Delad sjua 2003
Spindel. Vi tycker att det känns fel att spindeln går ut ur bilden så långt ner till vänster. Den är dessutom lite oskarp. Vi spegelvände bilden och anser att den blir betyligt bättre när spindeln som Imse-Vimse stiger uppåt.
Foto och copyright: Mattias Bokinge
När skogen tystnar. Den helt vita linjen till höger drar helt bort intresset från solstrålarna och skogen.
Foto och copyright: Leif Palm
Tack! Skillingaryds Fotoklubb tackar alla som deltagit i tävlingar 2003. Även ett tack till Lars-Olof Smedenfors som svarade för bedömningen i de fyra tävlingsomgångarna och till Bankeryds Fotoklubb som bedömde de tolv finalbilderna. Tävlingsledare har varit Bertil Pettersson.