Årsmöte 2006 med Skillingaryds Fotoklubb
www.skillingaryd.nuTill fotoklubbens startsida

Inbjudan till årsmötet
Verksamhetsberättelsen

Inför årsmötet (inlagt 13 jan 2006)
Dagordning för årsmötet 14 januari 2006
1) Välkomsthäslning ordförande
2) Enrinranom itölysning årsmötet
3) Val av ordförande & sekreterare för årsmötet
4) Val av två justeringsmän årsm. protokollet.
5) Verksamhetsberättelse för år 2004
6) Kassarapport
7) Revisorernas rapport
8) Ansvarsfrihet för styrelsen
9) Val: I tur att avgå är ordförande Christer Robsahm soch Bertil Pettersson där avsägelse föreligger från Bertil
10) Val av två ledamöter. mattias och Kjell
11) Val av styrelsesuppleanter. Bo Sandberg och Kenneth Andersson. Tävlingsledaren Bertil Pettersson, mörkrumscheferna Bo Sandberg och Mattias Bokinge. Revisorena Leif Andersson, Hasse Stark. Samtliga för en tid av i år.
12) Val av valberedningen: Hans Rydbeck och Kenneth Andersson.
13) Fastställa årsavgiften för år 2006
14) Fastställa startavgifterna för månadens bild
15) Bildhäftekommitten. 6 personer
16) Inlämningsdagar månadens bild
17) Mellanmöten?
18) Utflykter för år 2006.
19) Övriga frågor
20) Samkväm
21) Avslutning
21. Mat mm

Verksamhetsberättelsen 2005
(inlagt 13 jan 2006, något redigerad för att lbi mer lättläst på internet)
Skillingaryds Fotoklubb

Verksamhetsberättelse för år 2005

Styrelsen har under året bestått av ordförande Christer Robsahm, sekreterare Bertil Pettersson, kassör Anders Lindén, ledamot Mattias Bokinge, ledamot Kjell Karlsson, suppleant Bo Sandberg och suppleant Kenneth Andersson.

Revisorer har varit Hasse Stark och Leif Andersson.

Under året har hållits åtta månadsmöte och ett styrelsemöte (med samling). Medlemsantalet har legat på 40-tal inklusive passiva.

Styrelsen har oftast sammanträffats och på olika månadsmöten diskuterat aktuella klubbärenden. Dock har densamma varit samlad hos Mattias Bokinge på hans ”hemman” då man gick igenom höstprogrammet.

Månadsmötena har präglats av god tillslutning av medlemmar. Man har bland annat haft besök av Bo Cederwall, Bankeryd, detta en söndag och samlade få närvarande. Vid ordinarie månadsmöte var Monica Skantz, Vaggeryd, inbjuden som med liv och lust gav en orientering av sitt fotoskapande och konst.

Utfärdssidan har som vanligt präglats av gott intresse även om fler kunde ha anslutit sig. Man kan bland annat peka på Skåneresa i tre dagar,

Juryfrågan under årets månadstävlande i såväl svart-vitt som färgdia var skiftande. Från att ha varit av mer lokalt utseende med Bo Sandberg, Anders Lindén, Hasse Stark men också med Christer Robsahm och Anna Gustavsson, blev det lite mer fotoklubbars arbete. Huskvarna och Vetlanda fotoklubbar men för Årets Bild tog Norrtälje på sig ansvaret att vara jury för årets Bild i såväl svart-vitt som färgdia (resultat: se särskild prislista).

På utflyktssidan kan nämnas, förutom ovan angivna, sommarmötet som var förlagt till Nydala kafé med Mattias som ledare. Här blev det efter fika ett tillfälle till rundvandring kring Nydala kloster och fototillfälle. Innan man skildes åt blev det studier av de bilder som var monterade inne i kaffelokalen och som kom från Skillingaryds Fotoklubb. Delvis under sommarresan var det även bilder i samarbete med Värnamo Fotoklubb. Innan man skildes åt gavs tillfälle till studie i området, bland annat ett speciellt ljusspel i lilla lokalen.

Årets stora händelse för klubben var annars att vi stod som arrangör av Storfototräffen. Inbjudan till denna tävling hade gått ut till klubbar som tidigare varit med och tävlat. mottot var ”Friluftsliv” och ansågs svårt nog. Juryman skulle vara naturfotograf Bruno Helgesson. De sex klubbarna fick ihop 91 styck dior med Lars Frisk, Gislaved, som segrare och från samma klubb kom på andra plats Bengt Knutsson.

Klubbtävlingen var given Skillingaryd där Mattias Bokinge samlade flest poäng. Klubbmässigt tog vi 75 poäng mot tvåan Värnamo med 52. Lars-Olof Smedenfors, Värnamo kom tvåa med urban ireklint på tredje plats.
Träffen som hölls på Grönelund den 11 november blev lyckad och prisutdelningen likaså samt inte minst Bruno Helgessons fina bildprogram.
Klubben stod för servering - två av damerna - och det hela gick på gränsen ekonomiskt ihop.

I stora drag kan alltså sägas att år 2005 har varit ett bra år för klubben och dess medlemmar. De nya - som man hoppas på - skall finns sig vara ”hemma” i klubben.
Med detta tackar klubben för det gångna årets aktiviteter och händelser.
Skillingaryd den 31 december 2005
Christer Robsahm och Bertil Pettersson


Årsmöte 2006
Välkommen till årsmöte lördagen den 14 januari 2006 kl, 14.00 på Hotell Småland i Klevshult.

Det kommer att bli en förändring i styrelsen då vår mångårige sekreterare och klubbens grundare, Bertil Pettersson, önskar avgå. Ett förslag på efterträdare finns redan

Bildvisare på mötet är Mats Westerfjärd.

Sedan blir det traditionellt prisutdelning och presentation av Årets Bild med mera.

Lite mer information kommer närmare mötet.
(15 nov 2005)