Storckens
  www.skillingaryd.nu
  Till startsidan för företag

Pillo har köpt Storckens
Inlagt 13 maj 2008
Lennart Svensson, till vänster, har köpt gamla Storckens, och det är Claes Boberg som förmedlat affären. Foto: Per Bunnstad

Nu är det klart att Lennart ”Pillo” Svensson som bland annat driver Pillos Motor köper Storckens gamla lokaler i Skillingaryd.

Kommunen har inte använt sin förköpsrätt utan nu blir det en privat ägare av de lokaler som i många år varit klädvaruhus med mera.
Lennart Svensson heller inte bara på med bilar utan det handlar också mycket om trav. Plus att han har en hel del fastigheter. Han säger att han ännu inte bestämt vad han ska använda lokalerna till. Men det är inte otänkbart att fastigheten ut mot Vasagatan byggs om till lägenheter. Kanske inte direkt men om något år.

Tennisbana
Utöver denna fastighet finns det fler andra hus på tomten liksom en tennisbana. Tidigare diskuterades denna tomt som en lämplig lokal för den nya sporthallen men så blev det inte. Det tycker Lennart Svensson annars var en utmärkt idé. Men när det nu inte blev något av detta bestämde han sig för att i stället köpa fastigheterna. Det totalA priset är 1,2 miljoner kronor, vilket låter mycket lågt.

Stort tryck
Claes Boberg på Finnvedens Fastighetsbyrå har förmedlat affären och han säger att det länge varit ett mycket stort tryck på fastighetsmarknaden.
– De kanske har mattats något men det är fortfarande mycket stort, säger Claes.

Per Bunnstad