Jojjas Bildelar www.skillingaryd.nu
www.vaggeryd.nu
Startsidan för företag  

Jojja är tillbaka
Inlagt 30/4 2009
Affärerna är redan igång så smått för Jojja.

För en tid sedan gick Jojjas Bildelar i Vaggeryd i konkurs men nu återuppstår företaget och det är Morgan ”Jojja” Johansson, 44, som tar över det företag han sålde för precis tre år sedan.

Jojja har så smått öppnat i de gamla lokalerna, alltså gamla Konsum vid Hjortabron i Vaggeryd.

14 år sedan
Han startade företaget 1995 i centrala Vaggeryd och två år sedan flyttade han till ”konsumbutiken”, vilken han hade köpt. 2006 bestämde han sig för att sälja affären men själva fastigheten behöll han.
– Jag ville vara hemma lite mer hos grabben Jakob och började i stället en verksamhet med att polera bilar, säger Jojja.

Till ruta ett
Den som köpte Jojjas Bildelar 2006 lyckades bra till en början men lönsamheten blev sämre och till sist blev det konkurs. Det har nyligen varit utförsäljning och nu har Morgan ”Jojja” Johansson gått tillbaka till nästan ruta ett.

Fortsätter polera
– Fast jag har kvar bilpoleringen. Jag har Andreas Schneider anställd och vi två kommer att jobba både med bilpolering och med själva butiken, förklarar Jojja.
I lokalen vid Jönköpingsvägen har det fejats de senaste dagarna. Det gamla är borta och det har målats om, blivit ny inredning och nya produkter är på väg in. Konceptet är dock det gamla: nya bildelar.

Per Bunnstad

Det är någon som målar...
...och det visar sig vara Jojjas far Åke.
Morgan och Andreas kommer att sköta butiken vid Jönköpingsvägen.
Allt har inte kommit ännu men leveranserna är på väg in.
Andreas och Jojja har snart välfyllda hyllor.
Affärerna är redan igång.