CMMC www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för företag

Ny ägare till CMMC Motor
Inlagt onsdag 24 mars 2010
Sedan 2001 har CMMC haft sin bas i en av av Vaggeryds äldsta och bäst bevarade byggnader, stationshuset från 1886. Här har Bengt Lönn arbetat i några år och nu tar Marcus Leppämäki över.

Vaggerydsfirman CMMC Motor med säte och stämma i stationsbyggnaden i Vaggeryd har fått ny ägare. I dagarna har företagets överlåtits av de tidigare ägarna Bengt och Daniel Lönn till Marcus Leppämäki. På lördag firar den nya ägaren med öppet hus och öppningserbjudanden av olika slag i affärslokalerna.

Marcus Leppämäki är bördig från Värnamo men numera bosatt i Skillingaryd. För några veckor sedan blev han uppsagd när AQ Enclosure genomförde en minskning av personalstyrkan.

Efter 22 år
I 22 år hade Marcus arbetat på samma företag, det var bara namnet som skiftade med åren, från SwedForm via Chatham och Flextronics till AQ. En av arbetskamraterna hette under många år Bengt Lönn.

För åtta år sedan
Bengt hade många strängar på sin lyra. 2001 startade han CMMC tillsammans med sin son Daniel. Men tiden ville inte räcka till för att fullt ut utveckla firman med öppethållande på deltid. Därför fick Marcus Leppämäki nu möjligheten att ta över.

Blir på heltid
– Vi tycker att vi ger Marcus en bra grund att bygga vidare på. Han har bra produkter och bra leverantörer. Verksamheten kommer att kunna utvecklas på ett bra sätt med öppethållande på heltid, säger Bengt Lönn.

Lägger om kursen
För Marcus Leppämäki stundar nya utmaningar.
– När jag fick erbjudandet att ta över CMMC Motor efter Bengt såg jag möjligheten att lägga om kursen på livet helt och hållet. Det blir en spännande utmaning för inte bara mig utan hela vår familj, säger han.

Som tidigare
– Den första tiden kommer vi att få en hel del hjälp av Bengt av etablera oss. Tyngdpunkten på verksamheten kommer att bli densamma som tidigare, alltså försäljning av cyklar, mopeder och även fyrhjulingar av olika slag. Givetvis har vi också service.

Fortsätter
Bengt och Daniel Lönn kommer även fortsättningsvis att främst arbeta med serviceuppdrag på fastighetssidan i egna företaget BDL Fastighet och Service.

Kåre Boberg

Bengt Lönn överlåter CMMC Motor till Marcus Leppämäki.