Styrkonstruktion www.skillingaryd.nu
www.vaggeryd.nu
Startsidan för företag  


Sextetten som tar över Styrkonstruktion
Inlagt 17/4 2009
Magnus Andersson, Robert Lagerquist, Tomas Gustafsson, Jonas Aronsson, Niklas Sandberg och Erland Einemo är sextetten som tagit över det kursade företaget.
Styrkonstruktion har i dag den 17 april fått nya ägare. Det är sex av de tidigare 17 på företaget som nu räddar en del av jobben och den fortsatta verksamheten.

Företagets nye vd Tomas ”Pallis” Gustafsson säger att man har många order på gång och han och övriga tror på en god framtid för företaget.
Om några av övriga tidigare anställda kan få jobb är för tidigt att säga ännu. Möjligen kan det bli arbetstillfälen lite längre fram.

Per Bunnstad
Tomas ”Pallis” Gustavsson har rollen som vd i det ombildade företaget.
Lars-Evert Lunnevad ägde för några år sedan företaget och han tittade in i går för att önska de nya ägarna lycka till.
– Det är jättekul att de tar över, säger Lars-Evert.
De nya ägarna är Magnus Andersson, Robert Lagerquist, Tomas Gustafsson, Jonas Aronsson, Niklas Sandberg och Erland Einemo
– Lars-Evert är lite av vår mentor och konsult åt oss. Han är oerhört värdefull och han har ett så fint nätverk, säger Tomas Gustafsson.
.


Styrkonstruktion i konkurs
Inlagt 17/3 2009

Företaget Styrkonstruktion i Vaggeryd är försatt i konkurs. Det var i går som ansökan lämnades till tingsrätten i Jönköping.

Styrkonstruktion har sin bas på Karlavägen i Vaggeryd och har 16 anställda. Verksamheten består av programmering, drifttagning och service av styrsystem inom olika branscher som industriautomation, värmeverk och processmaskiner.
Orsaken till konkursen är den allmänna långkonjunkturen och det är särskilt de senaste veckorna som det blivit avsevärt mindre att göra.
Vi har sökt företagets vd för en kommentar men utan att lyckas.

Per Bunnstad