Stacke Hydraulik           www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för företag

Eibert Åberg i pension (29 maj 2009)
Landshövdingen på besök (15 nov 2007)
Stororder med Geesink-Norba Group (26 aug 2005)
Flygbild från 2004 (26 aug 2005)
 Neddragning vid Stacke (20 nov 2008, 17 feb 2009)

Eibert Åberg tar pension
efter 44 år hos Stacke Hydraulik
Inlagt 29 maj 2009
Urban och Siw Stacke avtackade den nybilvne pensionären Eibert Åberg. Privatbild

I går den 28 maj slutade Eibert Åberg sin långa anställning vid Stacke Hydraulik efter drygt 44 års anställning och tar pension.

Eibert började 1965 på företaget som då hette Bröderna Bergqvists Mekaniska Verkstad.

Positiv och glad
– Genom åren har Eibert utfört de flesta arbetsuppgifter och har genom sin goda yrkeskunskap och sitt positiva och glada sätt blivit en stark personlighet både i företaget och med de leverantörskontakter som Eibert haft som ansvarig för verkstadsinköp, säger Urabn och Siw och Urban Stacke vid företaget.

Tackade
Siw och Urban Stacke avtackade Eibert med blommor och en gåva vid lunchen tillsammans med arbetskamrater. Urban Stacke markerade glädjen att fått arbeta tillsammans med Eibert många år och tackade för de stora insatser och kunskaper han tillfört företaget genom åren.

Annan syssla
Nu är det inte så att Eibert blir en soffliggare som nybliven pensionär, han driver tillsammans med hustrun Inga-Lill gården Lilla Lund i Svenarum med stort intresse och lär vara fortsatt aktiv med detta.

 

Landshövdingen positiv till kommunen och Stacke
Inlagt 15 november 2007

Landshövdingen Lars Engqvist var imponerad när han besökte Stacke Hydraulik i dag:
– Jag har fått en mycket fin bild av kommunen vid mitt besök i dag som är på Stacke Hydraulik, säger landshövdingen till Skillingaryd Nu.

På förmiddagen var det information för kommunen för landshövding med flera från länsstyrelsen. På eftermiddagen var det besök på Stacke samt på Hjortsjöområdet och Vaggerydstravet.
– Jag har fått en mycket positiv bild av kommunen. Man utnyttjar sitt speciella läge med samarbete åt flera håll, säger Lars Engqvist.

Stolt hövding
Han låter stolt över att ha en kommun som satsar så mycket på samarbete. Det finns inte bara det välkända nätverket inom kommunen utan också utåt.
Det enda verkliga problem som Lars Engqvist fått ta del av är bristen på arbetskraft. Flera företag söker med ljus och lykta efter utbildad arbetskraft.

Bor i husvagn
– Det är vårt stora problem, säger Urban Stacke som ägt Stacke Hydraulik sedan 1987.
På Stacke har det gått så långt att man fått hyra in arbetskraft som bor i husvagnar intill företaget.
Stacke har i dag 140 anställda och söker ständigt utbildad arbetskraft.

Per Bunnstad


Fakta om tillverkningen
(från www.stackehydraulik.com)

Stacke Hydraulik har starkt fokuserat verksamheten mot mobil hydraulik för oem-kunder inom fyra affärsområden:
• Entreprenadmaskiner
• Fordonspåbyggnader
• Skogsmaskiner
• Truckar
Tvärs igenom dessa affärsområdena verkar företaget, förutom med kärnverksamheten hydraulcylindrar, med utveckling av hydraulsystem samt leveranser av övriga hydraulkomponenter i sekvensförpackade ”kit-leveranser” som man kallar för byggsats.

 

Stacke är ett expansivt företag men med ett problem: man har svårt att finna arbetskraft. Landshövdingen fick en orientering om läget av Urban Stacke.
Stackes vd Urban Stacke berättade för landshövding Lars Engqvist om företaget.

 

Stacke Hydraulik har tecknat stororder med Geesink-Norba Group
Information från företaget (inlagt 26 aug 2005 och något redigerad)
Den amerikanska koncernen Oshkosh väljer Stacke Hydraulik som leverantör av hydraulcylindrar till sina europeiska företag Geesink-Norba Group.

Ordern har ett årligt värde om cirka 30 miljoner kronor. Geesink-Norba Group tillverkar avfallshanteringsystem såväl lastbilspåbyggda som stationära.
– Ordern är den största enskilda i Stacke Hydrauliks historia och den kommer att skapa drygt tio nya arbetstillfällen samt ytterligare tekniska investeringar, säger Urban Stacke, vd för Stacke Hydraulik.
Stacke Hydrauliks styrka med produktutvecklingsansvar, effektiv tillverkning och logistiklösningar, tilltalar och löser de behov Geesink-Norba Group har.
Tillverkningen kommer att ske i Skillingaryd och skickas till enheter i Sverige, Holland och Rumänien.
Information om Stacke Hydraulik
Stacke Hydraulik är en av branschledarna inom hydraulik för mobila användare. Företaget är beläget i Skillingaryd i Småland, har cirka 100 anställda och når en omsättningstakt på drygt 150 miljoner kronor när denna affär är fullt införd.