Primiba
  www.skillingaryd.nu
  Till startsidan för företag
   
Hunddagiset öppnade i dag
Inlagt 1/4 2009
I dag öppnade Skillingaryds första hunddagis i en av byggnaderna vid gamla Storckens.

Det är Åsa Svensson som startat hunddagis och i dag fanns flera hundar som Tilly och Hubbe på plats. Åsa har inte bara ett hunddagis utan också ett hundpensionat.
På lördag är det Öppet hus i lokalerna.

Per Bunnstad
Åsa hade flera hundar på plats och en av dem var Hubbe, en fin flat coated retriever.
Skillingaryd har fått sitt första hunddagis.

 

Åsa startar hunddagis i gamla Storckens
Inlagt 16/2 2009

Kring 1 april startar Åsa Svensson ett hunddagis med pensionat i gamla Storckens i Skillingaryd. Det är den röda byggnaden strax bakom själva butikslokalen som snart kommer att vara fylld av hundar.

Åsa håller på att starta sitt företag Primiba, som är en förkortning av hennes tre hundars namn.
– Lokalen ska byggas om och på 200 kvadratmeter ska det bli plats för 25 hundar. Längre fram räknar jag också med att sälja hundfoder och en del annat, säger Åsa.

Närmast i Värnamo
Hon tror att intresset är stort för ett hunddagis då det inte finns något sådant på nära håll. Närmast är i Värnamo där Värnamo kommun har en sådan verksamhet.

Inte vara ensam
Det har på senare år mer och mer påtalats att en hund inte ska vara ensam hemma för länge. jordbruksverket har också fastlagt vikten av en hund måste få social stimulans även på dagtid när matte och husse är borta. Det finns för övrigt en bestämmelse om att en hund inte får vara utan någon därhemma mer än högst i sex timmar.

Promenader
– Jag kommer att erbjuda mycket social samvaro, bland annat med två långpromenader per dag och de blir cirka 1-1,5 timme per gång, säger Åsa som inom kort ska utbilda sig till hunddagisföreståndare.

Per Bunnstad

Om några veckor slår Åsa upp portarna i det röda huset vid gamla Storckens.
Åsa med sina hundar Princess, Mischa och Baxi. Det är av delar av hundarnas namn som hon skapat företagsnamnet Primiba.